avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura scadenta neplatita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura scadenta neplatita

Ce pot face in conditia in care am de recuperat de la o firma suma de 5.000 lei(cv unei facturi pentru serviciile pe cere i le-am prestat),iar firma respectiva,desi recunoaste suma,ma amana de pe o zi pe alta?Mentionez ca eu sint din Bucuresti iar firma este in provincie,distanta de cca 300km.Ma indoiesc ca o simpla notificare ar avea vreun efect,de aceea ma intereseaza caile legale de a- mi obtine banii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 14:36, 29 Ianuarie 2009
Puteti trimite o convocare la conciliere directa bazata pe art. art 720¹ din Codul de Procedură Civilă, trimisa cu confirmare de primire, daca nu are vreun rezultat puteti actiona firma in judecata printr-o somatie de plata, sau actiune judecatoreasca in pretentii
Multumesc pentru raspunsul prompt.Acum am alte nelamuriri:unde trebuie sa aiba loc concilierea si ce se intampla daca ei refuza sa primeasca scrisoarea,vazand ca este de la firma mea?
la sediul dvs. , data,ora,locul dar aveti grija cand stabiliti data sa va asigurati ca sunt 15 zile libere de la posibila primire si data intalnirii.Trebuie sa atasati si acte.

trimiteti-o prin executor judecatoresc..
dar de ce nu va luati un avocat cu care sa va sfatuiti asupra variantelor?Este posibil ca procedura de conciliere, desi indeplinita, sa fie apreciata in fata instantei ca viciata pentru ca nu ati respecat toate conditiile.

av. Ileana Schwarz
Ideea de a lua un avocat este buna,dar ma gandesc si la costurile pe care le presupune acest lucru.Dupa ce ca eu sint cel care trebuie sa primesc bani,tot eu trebuie sa pierd timp si bani pentru a convinge o firma sa-mi achite datoria.Cred ca legea este prea permisiva cu cei care inseala si prea stufoasa si greoaie pentru cei care apeleaza la instanta.Cat credeti ca m-ar costa prima parte a demersului,accea cu concilierea,daca as face-o printr un avocat?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ fiscal mihai mihai mihai mihai In urma intentarii unei actiuni in instanta impotriva ANAF-AFP Bacau si MAI-SPRPIV pentru anularea deciziei de impunere privind taxa pe poluare (8600 ron cf. ... (vezi toată discuția)
Conciliere obligatorie? pop sorin pop sorin Buna, Vreau sa intentez o actiune impotriva unei persoane avand ca scop anularea unui antecontract in baza careia eu am platit o suma de bani iar ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii daca un debitor refuza sa faca plata (din diverse motive: lipsa banilor, bataie de joc) in urma primirii unei somatii de plata care este urmatorul pas care ar ... (vezi toată discuția)