avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu

Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu?
Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg din legea insolventei, dar poate stiti voi altceva... Exista parearea cuiva ca un creditor care detine cea mai mare creanta dintr-o categorie de creante impreuna cu un altul care detine cea mai mare creanta dintr-o alta categorie de creante (mai exact un creditor bugetar cu un creditor chirografar) pot hotari inlocuirea administratorului judiciar si obligarea judecatorului sindic la punerea in aplicare a hotararii lor (inlocuirea administratorului judiciar provizoriu) chiar daca impreuna nu detin peste 50% din totalul masei credale... Ati auzit de asa ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Amila , utilizator 15:13, 8 Februarie 2011
problema e alta!!!
banuiesc ca adm. judiciar provizoriu a fost confirmat la prima adunare a creditorilor(ocazie cu care s-a constituit si comitetul creditorilor)
Brusc , dupa aceea creditorul cu 60% (banuiesc chirografar) are revelatia ca nu e bun adm.judiciar ca e prea ocupat si vine cu ideea de inlocuire.
Nu stiu de ce dar am vaga banuiala ca acest creditor este si asociatul /administratorul societatii debitoarea care a imprumutat debitoarea cu bani si s-a inscris la masa credala.
După câte înţeleg este vorba de „înlocuirea administratorului judiciar provizoriu” motiv pentru care nu văd de ce nu ar putea fi aplicabile prevederile art. 19 alin. (2) indice 1 chiar şi in situaţia conflictului de interese prevăzut la art. 17 alin. (5).

În situaţia în care administratorul judiciar a fost deja confirmat de Adunarea creditorilor, părerea mea este că nu se mai poate discuta de o înlocuire a acestuia decât în condiţiile art. 11 lit. e).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)
Schimbare lichidator aka.fg aka.fg Daca a fost numit in instanta un lichidator,pot sa-l schimb ? si cum? Cu stima (vezi toată discuția)
Recuzare administrator judiciar Veres Magda Veres Magda Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate recuza adminsitratorul judiciar, deaorece are o atitudine ostila fata de firma, in loc sa o apere in instanta. Si ... (vezi toată discuția)