avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu maternitate

Buna ziua . Lucrez in domeniul bugetar, momentan fiind in concediu crestere copil pana la 2 ani. Ar trebiu sa incep serviciul anul urmator, dar am auzit ca s-a dat o lege, un act normativ, prin care angajatorul este nevoit sa te primeasca daca incepi serv. dupa primul an,dar daca stai acasa pentru 2 ani, angajatorul poate scoate postul la concurs la finele celui de-al 2 an.

Aceasta veste m-a cam agitat caci in cazul unui concurs eu clar voi fi indepartata , pers care-mi tine locul are alte atu-uri.Va rog mult un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: florina_01 , utilizator 13:00, 3 Noiembrie 2012
Poate aceea lege face referire la mamele care nu revin dupa 2 ani din CIC. In mod normal la privat intrand pe OUG111/2010, angajatorul este obligat sa te tina 6 luni dupa reinceperea serviciului, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului.

Ceva nu e logic la ce ati scris mai devreme, de ce ar astepta angajatorul 2 ani ca sa scoata postul la concurs, sigur acum traim in Romania...
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Mariralu, utilizator
Potrivit OUG nr.111/2010, angajatorului ii este interzis sa concedieze persoana care revine din CCC pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC ...asadar , actul normativ prevede durata maxima pentru acre este interzisa concedierea in astfel de situatii .

OUG nr.111/2010 nu prevede o interdictie de 6 luni pentru concedierea salariatului /ei care revine din CCC.

Asadar, perioada respectiva ar trebui sa fie expres precizata in c.c.m. aplicabil angajatorului, in reg.intern al acestuia.

Cand ati intrat in CCC?
Am intrat in CCC pe data de 1.11.2011.Asa am patit si la primul copil, cea care mi-a tinut locul a tinut mortis sa-si pastreze "postul meu", bineinteles cu aprobarea conducerii. Cand m-am intors la munca, mi s-a adus la cunostinta ca voi da concurs pe postul meu. Asa ca am sunat si eu la institutia superioara, si, ce credeti...n-am mai dat concurs. Chiar daca au trecut 9 ani de atunci, se pare ca pb se repeta, numai ca acum cea care-mi tine locul are ceva relatii la instititia de care va vorbeam.asa ca daca acum nu mai am pe unde sa sun, vreau sa cunosc exact articolul de lege,caci sunt hotarata sa nu cedez locul nimanui, mai ales ca in ziua de azi e ff greu sa-ti gasesti un loc de munca, si e ff greu si cu 2 copii.Iar persoana care mi-a spus de actul normativ este o persoana care cunoaste legile, doar ca nu a putut sa-mi spun si cand a aparut. Multumesc pentru raspunsuri.Multa sanatate tuturor
Nu exista niciun asemenea act normativ care sa reglementeze ceea ce vi s-a spus ... art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Multumesc mult pt raspuns, o sa-mi cresc copilul linistita inca un an. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere posibila dupa intoarcerea din concediul de crestere al copilului? calin_andrei calin_andrei oncret: angajata doreste sa se intoarca la societate dupa ce a fost in concediu de crestere al copilului. Postul nu mai exista, contractul pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Concediere salariata revenita din ccc Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua. Societatea la care lucrez traverseaza o perioada de restructurare de personal. Din personal face parte si o salariata care are 1 luna de cand s-a ... (vezi toată discuția)
Restructurare post contabil infotransimpex infotransimpex Va rog sa ma ajutati in a gasi solutia optima. Contabila se intoarce din concediul de crestere al copilului dar postul a fost restructurat la jumatate de ... (vezi toată discuția)