Bună ziua!
Vă rog să mă lămuriţi într-o problemă. Am avut un proces, în calitate de reclamant, la Curtea de Apel. Procesul s-a terminat. Încă nu am primit hotărârea judecătorească, dar am citit pe site-ul Curţii de Apel că am câştigat, în parte, acest proces. Vă spun numai ce am câştigat. Celelalte capete de cerere nu fac obiectul discuţiei de acum. Aşadar, s-a anulat ordinul preşedintelui ANAF, prin care am fost schimbată din funcţie şi mi se vor restitui banii pierduţi. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.
Mi s-a spus că hotărârea Curţii este executorie. Spuneţi-mi, vă rog, ce înseamnă asta. ªi dacă este executorie, de ce mai există şi recurs? Pentru celelalte capete de cerere, sau pentru ce?
exista recurs ptr ambele parti procesuale, pentru toate capetele de cerere.
dvs puteti incepe executarea silita a sentintei pronunatate in limita capatului de cerere admis.
Vă mulţumesc pentru răspuns, dar....tot nu-mi este clar în totalitate. Cum să încep executarea silită? Că doar nu mă pot duce la fostul loc de muncă şi instala în funcţia de conducere pe care am deţinut-o, aşa pur şi simplu. Sau tot aşa, să-mi recuperez şi banii. Înţeleg că ar trebui să fac o cerere către ANAF, pârâta din proces, care şi ea ştie că am câştigat, şi să-i cer ce mi se cuvine? Nu ar trebui ca ea, în urma pierderii acestui proces, să-mi restituie ceea ce mi se cuvine?
ªi dacă, să presupunem, sunt renumită în funcţie şi primesc şi despăgubirea materială cuvenită iar la recurs pierd, ce se întâmplă?
Îmi cer scuze pentru insistenţă şi v-aş fi recunoscătoare dacă mi-aţi lămuri toate aceste necunoscute.
Vă mulţumesc!
In speta, punerea in executare a hotararii se poate face :
- de bunavoie de catre ANAF
- de catre dvs prin intermediul unui executor judecator . În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, stabilită prin hotărârea unei instituţii sau printr-un titlu, aceasta se aduce la îndeplinire prin executarea silită.