avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta la banca

Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la banca. Rata lunara a fost de circa 200 euro , timp de 8 ani. Dupa 4 ani de cotizare lunara a sumei,am convenit cu banca, verbal, avand salarii de bugetari,sa dau 50 euro. Am platit aproape 1an , lunar cate 50 euro. Banca insa, ne-a vandut creditul unei firme de recuperare a datoriilor. De atunci , ne someaza, zilnic, sa platim intreaga rata (200 euro), aceasta firma preluand datoria in intregime- adica 10.000 eoro. Ce s-a intamplat cu banii pe care i-am dat timp de 4 ani, lunar?????????? Ce poate sa imi faca firma recuperatorie, in cazul in care eu nu am decat 50 euro disponibili lunar pentru rata??? Dar daca nu mai dau deloc??????? :(
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 21:55, 2 Noiembrie 2012
Cum adica ati conventi "verbal"? Totul se face in scris, pe acte. Banii care i-ati dat timp de 4 ani, lunar, au acoperit ratele lunare. O rata lunare este constituita din dobanda si principal. Va recomand sa cititi despre Principal si Dobanda ce inseamna fiecare. Nu de putine ori oamenii au un soc cand afla ca din suma datorata bancii ei au platit in ani de zile o parte infima si ca datoria lor, dupa ce au aparut penalitatile este aproape la fel de mare ca in prima zi.

Firma de recuperare poate sa va actioneze in instanta, sa ceara executarea dumneavoastra silita(daca aveti bunuri proprii: masina, casa, terenuri, etc. vor putea fi executate) si poate cere propire pe salariu pana la 1/3 din venit(in stabilirea cotei de propire intra multe alte detalii ce sunt la latitudinea judecatorului, 1/3 din venit este limita maxima pentru un singur creditor). In acest timp veti avea de platit penalitati si cheltuieli de judecata. Nu e o situatie prea roza. Incercati sa ajungeti la un acord cu firma de recuperare.



Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
heto, utilizator
Cum se poate ca firma recuperatorie sa preia tot creditul pe care l-am facut eu in 2008? adica toti cei 10.000 euro?k din 10.000 euro cat am luat atunci ,am restituit ceva(cate 200 euro lunar, vreo 3 ani si ceva, si apoi 50 euro).Nu ar fi trebuit sa preia doar suma pe care eu o mai am de dat ?
daca este vorba de KRUK :giggle:, adica cei care au preluat dosarul dumneavoastra , puteti cere o copie a acelui dosar pentru analiaza . O sa aveti o surpriza in ceea ce priveste raspunsul lor :whistle:. Cat despre plata (discuata verbal sau la telefon) exista inregistrari pe care la fel le puteti cere ca proba , in cazul in care veti ajunge in instanta , dealtfel s-au eliberat chitante pentru suma de 50 de euro/luna , care se arhiveaza , chiar daca le-ati pierdut dumneavoastra , le au ei ...doar ca nu or sa vi le dea...

in final , daca semnati un act emis de KRUK , ....nu aveti decat sa platiti...ei nu au dreptul sa va execute doar pe baza unui telefon dat la intimidare si deasemeni amenintari din partea lor , cereti dosarul preluat de la banca de unde ati luat creditul si acolo aveti toata activitatea descrisa ...dosarul sa fie trimis prin posta cu confirmare de primire !
Da, e Kruk, problema este k nu am semnat nimik cu ei. Am primit doar instiintarea, si un nr de tel prin care sa dam rezolvare acestei datorii preluate de ei de la banca. Si am sunat, am convenit telefonic sa dam 50 euro.Este prima luna in care dam la Kruk. Mai dau pe mai departe, sau nu? In conditiile in care eu nu am semnat nimik cu ei?
mihaelastefan a scris:

Da, e Kruk, problema este k nu am semnat nimik cu ei. Am primit doar instiintarea, si un nr de tel prin care sa dam rezolvare acestei datorii preluate de ei de la banca. Si am sunat, am convenit telefonic sa dam 50 euro.Este prima luna in care dam la Kruk. Mai dau pe mai departe, sau nu? In conditiile in care eu nu am semnat nimik cu ei?




pe de o parte nu ai facut bine ca ai platit , se subintelege ca recunosti datoria , pe de alta parte daca au mai sunat pe altcineva din familia dumneavoastra , acel cineva poate actiona in instanta pe Kruk , pentru hartuire .... si cam atat ! nu prea au ce face , decat sa ameninte la telefon si atat...depide de ce am scris mai sus...daca ai semnat ceva , te-ai ars !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de la kruk oliver12 oliver12 Buna, am avut un credit de nevoi personale luat de la BRD din 2006 in valoare de 10.000 euro, avand o rata de 600 ron/luna. Co-platitor fiind mama mea. Mai ... (vezi toată discuția)
Recuperatori AlinaNagy AlinaNagy Buna! As avea nevoie de un sfat destul de urgent! Sotul meu in 2008 a facut un imprumut la banca de 9000euro,pana anul trecut a platit dar din cauza ca a ramas ... (vezi toată discuția)
Intrebare mirelacolpos mirelacolpos M/a preluat firma Kruk International pentru o datorie de 60000 lei negarantata. Mi/a fixat o rata de 900lei lunar dar nu/mi pot permite decat 600/700 ... (vezi toată discuția)