avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa construita pe un teren donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa construita pe un teren donat

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum ar fi din punct de vedere legal daca terenul pe care l-am primit prin donatie ar fi revendicat, ce s-ar intampla cu casa pe care mi-am construit-o pe aceste teren care practic nu ar mai fi al meu.
Pe contractul de donatie e scris ca de fapt copiii celor care mi-au donat terenul au drept de revendicare.

Multumesc anticipat.
Un principiu de drept spune ca: terenul castiga casa.

Asta inseamna ca, in cazul dvs. daca terenul respectiv va fi revendicat, atunci veti pierde si casa.

Dar, aveti un drept de creanta echivalent cu contravaloarea imobilului respectiv, pe care il puteti solicita de la cei ce vor castiga terenul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu și soția mea am primit un teren de la bunicul ei. poate fi revocată donația, sau poate fi atacată de copiii lui? BogdanHnn BogdanHnn Buna seara, am primit eu si sotia un teren de la bunicul sotiei mele prin donatie valoarea acestui teren este de 25.000 de lei, eu cu sotia mea am construit ... (vezi toată discuția)
Se poate ipoteca teren cu titlu de proprietate (prin constituire)? raluk_b raluk_b Buna ziua, Doresc sa cumpar o casa nou construita ce se afla pe un lot de teren (S=167mp) ce provine din lotizarea un teren de 5000mp. Titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)