Buna seara. Daca intr-un proces, clientul are perceptia (sau..impresia) ca avocatul sau nu-i reprezinta interesele, in spiritul mandatului pe care i l-a dat, din neprofesionalism, indiferenta sau...alte cauze, poate sa-si pledeze singur cauza in instanta, fara a-l recuza pe avocat, intelegand ca acesta sa ramana totusi langa el la respectivul termen si...desigur dupa sedinta? Eventual, ca avocatul sa intervina daca are vreo idee MINUNATA si care, pe parcursul pledoariei ii scapa clientului...Ideea e ca respectivul client nu doreste sa renunte complet la avocatul sau, dar nici nu-l vede suficient de prompt, de "pe faza"...Va multumesc pentru raspuns.
Credeţi că un avocat, umilit în acest fel, nu va avea altceva mai bun de făcut decît să intervină atunci cînd o idee MINUNATÃ îi va trece prin cerebel cu viteza unui glonţ de 7,62?
Iar dacă avocatul, ca să vă citez, nu este suficient de prompt, de "pe faza", la ce să-l mai ţineţi? E ca şi cum ai conta la o vînătoare pe un copoi care habar nu are să ia urma. Nu ar fi mai bine să angajaţi altul?
Themis: Ei, da...Complicat. Desigur, aveti dreptate. Dar, daca avocatul este inca stagiar, nu foarte experimentat, iar partea adversa are un avocat "copoi"..., care recurge la tot felul de trucuri "avocatesti", si...avocatul "meu" nu...reactioneaza, iar "eu"...m-as prinde de intentia acestuia si l-as putea contracara cu argumente....ar trebui sa tac? Aceasta este intrebarea: Poate clientul sa ceara permisiunea Presedintelui completului sa intervina, sau nu? Daca ati fi amabil sa-mi raspundeti......Va multumesc.
De cele mai multe ori instantele civile nu dau cuvantul partii personal atata timp cat este asistata de un avocat care - cel putin teoretic - se presupune ca are cunostintele si pregatirea profesionala adecvata.
Niciun avocat nu va acceepta ceea ce doriti dvs.
Reziliati contractul si angajati un alt avocat, este dreptul dvs daca nu sunteti multumita de calitatea apararii.
Niciun avocat nu va accepta....S-ar simti umilit, pentru a-l cita pe Dl.avocat themis...Dar, cand nici nu are pregatirea necesara, nici nu se informeaza, macar pe speta, clientul trebuie sa plateasca onorariul, sa taca si sa piarda pe mana unui astfel de avocat?....Cu scuze, dar sunt atatea avocate ajunse in Barou fara examen...doar ptc. au fost niste ani jurist consult la o firma fantoma a prietenului....Legea le-a permis, iar acum...avem, slava Domnului, multe Avocate! Din pacate. Tot respectul pentru avocatii(incluzand avocatele) profesionisti, care-si respecta si clientii si...profesia.
Cat priveste cazul concret, este vorba de o instanta penala, nu civila si in care "eu" sunt parte vatamata (agresiune fizica)... Penal, ajuns in faza de solicitare daune, ca parte civila...Avocatul partii adverse incearca sa justifice agresiunea clientei sale prin...tot felul de exceptii etc. In primul rand, vrea sa schimbe agresiunea - atac spontan - in altercatie, si chiar si asa, ca ar fi fost provocata de nu stiu ce cuvinte jignitoare...In fine, nu as intra in detalii, dar ma intrebam daca pot cere permisiunea Presedintelui pentru a lamuri unele aspecte , care poate i-ar scapa avocatei mele..Cat priveste rezilierea...mai trebuie sa mai dispui si de bani pentru a-ti angaja altul...Si, nu in instanta as avea realmente nevoie, deoarece cred ca adevarul este cea mai buna aparare, ci in redactarea concluziilor scrise...Munca pe care totusi, doar un avocat stie sa o faca: Forma....etc. Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o seara buna.
Aveti dreptul de a adresa intrebari inculpatei si celorlalti martori si sa va sustineti astfel cauza. Fiecare parte isi va apara interesul procesual si incerca sa diminueze vinovatia. E pe undeva firesc.
Daca nu aveti bani pt inlocuirea avocatului, puteti face o cerere de ajutor public judiciar sub forma numirii unui avocat din oficiu.