avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pledare cauza in instanta de catre partea implicata, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pledare cauza in instanta de catre partea implicata, nu de avocatul sau

Buna seara. Daca intr-un proces, clientul are perceptia (sau..impresia) ca avocatul sau nu-i reprezinta interesele, in spiritul mandatului pe care i l-a dat, din neprofesionalism, indiferenta sau...alte cauze, poate sa-si pledeze singur cauza in instanta, fara a-l recuza pe avocat, intelegand ca acesta sa ramana totusi langa el la respectivul termen si...desigur dupa sedinta? Eventual, ca avocatul sa intervina daca are vreo idee MINUNATA si care, pe parcursul pledoariei ii scapa clientului...Ideea e ca respectivul client nu doreste sa renunte complet la avocatul sau, dar nici nu-l vede suficient de prompt, de "pe faza"...Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Lidia2012 , utilizator 17:00, 4 Noiembrie 2012
Lidia2012 a scris:

clientul are perceptia (sau...impresia) ca avocatul sau nu-i reprezinta interesele,
...Ideea e ca respectivul client (...) nu-l vede suficient de prompt, de "pe faza"...
...avocatul meu nu ...reactioneaza.



De curand, o prietena avocat, aflata intamplator in sala, iese dupa mine cu mainile ridicate spre cer: Tu!? Tu nu ai avut nimic de zis la faza aia!? Nu pot sa cred! Te simti bine !? (ma gandeam ce ar fi zis clientul, daca pana si ea credea ca n-am fost pe faza)

I-am explicat de ce nu am REactionat la "batalia" aceea si cum aveam sa actionez pentru a castiga ...razboiul :weg: (pe care l-am si castigat intre timp)

Omului nu-i place sa para mai prost decat cel de alaturi. De aceea, trucul este sa-ti faci victima sa se simta isteata si sa REactioneze. A reactionat? Bogdaproste! Caci tocmai s-ar putea sa-i fi facut cadou adversarului substanta si ...paradoxal, credibilitatea unui aspect (adesea minicuna) care, fie ar fi murit neobservat, fie n-ar fi avut cu ce sa-l dovedeasca in veci, daca istetul ar fi stiut cand sa taca.


Puteti cere sa lamuriti "unele aspecte". Mare grija sa nu zica adversarul bogdaproste!





Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
Ce am citit eu printre randuri (desi poate ma insel) la procesul dvs. inca nu a inceput cercetarea judecatoreasca.
Spuneati ceva in legatura cu niste exceptii. S-ar putea ca celalalt avocat sa ridice ridice niste exceptii care nu au o valoare reala din varii motive.
Oricum, trebuie sa stati linistita ca toate partile vor fi audiate in proces inclusiv dvs. in calitate de parte vatamata si puteti lamuri anumite aspecte in declaratia dvs.
Daca aveti avocat angajat sau avocat din oficiu fiind vorba de un proces penal din cate pot intelege nu veti putea sa pledati singura.
Instanta nu va permite asa ceva.
Daca este obligatorie asistenta juridica obligativitatea ca sa va apere avocatul nu o puteti inlatura in niciun fel.
Aveti dreptul a vorbi si a va apara cu ocazia ultimului cuvand acordat inculpatului.Cu aceasta ocazie veti putea sa va aparati singura.
Ar fi util sa precizati despre ce proces este vorba, ce calitate aveti in cauza si daca cumva sunteti inculpat sa indicati incadrarea juridica.
Daca sunteti parte vatamata si aveti avocat angajat nu cred ca instanta va va lasa sa deschideti gura.
Doar daca instanta va fi ingaduitoare veti fi lasata sa vorbiti.
Multumesc, Robert-12. In proces sunt parte vatamata, nu inculpata. Este vorba de agresiune, lovire. Inca din prima zi am declarat ca doresc sa ma constitui parte civila, pentru daune. Acum, dupa ce prima instanta mi'a aprobat plangerea impotriva rezolutiei procurorului de scoaterea invinuitei de sub urmarire penala, dandu'i acesteia doar o amenda administrativa, suntem in faza de a se judeca in instanta.Problema e ca avocata partii adverse a tot incercat cu diverse "exceptii" (din fericire, neacceptate de instanta) sa o scoata basma curata si dupa cum vad, nu s-ar da inlaturi la nimic....Desi probele la dosar indica faptul ca am fost atacata...pana la urma...cine stie ce mai inventeaza?...In fine. Dumnezeu e mare! Speram ca mi se va da si mie, ca parte vatamata, posibilitatea de a-i punbe intrebari etc. Va multumesc si celorlalti ce ati intervenit cu vreun sfat, Dnei. Avocat Gabriela etc. O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cere permisiunea judecatorului sa vorbesc? Iulian021 Iulian021 Buna ziua,la ultimul termen al procesului care se afla in stadiul de fond avocatul partii adverse a spus unele lucruri care nu erau corecte si mi s-a cerut de ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu moartea ContSters401479 ContSters401479 Buna ziua. Va deranjez cu doua intrebari. Persoana inculpata in dosarul penal (amenintare), a scris in declaratia sa, ca nu doreste avocat. (desi dpdv penal ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata decedata ContSters75393 ContSters75393 O cunostinta X a agresat o persoana Y iar acesta persoana a obtinut un certificat medico legal de 25 de zile .Politia a inceput cercetarile impotriva lui x ... (vezi toată discuția)