avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie pentru copil

Buna seara!
In urma procesului pentru custodie copil s-a stabilit ca tatal sa plateasca o pensie alimentara in valoare de 25% din salariul net incepand din data de cand a inceput procesul, respectiv anul 2011.Paratul a facut recurs specificand ca mai are un al doilea copil dintr-o casatorie ulterioara si prin urmare , conform legii, nu trebuie sa plateasca decat 16,5% din salariul net, si in nici un caz de la data stabilita de instanta.Este posibil? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:38, 2 Noiembrie 2012
O sa vedeti daca e posibil dupa terminarea recursului.
Pt a se stabili ca pensia sa fie platita de la data pronuntarii, tatal va trebui sa faca dovada ca a contribuit la intretinerea copilului pe perioada procesului, iar daca i s-a nascut inca un copil, da, va plati doar 16.5%.. maxim.
Da, daca are 2 copii, va plati maxim 16.5% din venitul net pensie de intretinere, dacă între timp nu vrea chiar realizarea obligatiei de intretinere in natura.

In legatura cu data de la care se va aplica pensia, depinde dacă a contribuit la cresterea copilului in timpul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara dupa nasterea celui de al doilea copil ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoue de un sfat. Am divortat in urma cu trei ani de comun acord.In urma divortului am stabilit tot de comun acord cuantulmul pensiei ... (vezi toată discuția)
Divort Crstinaancutac Crstinaancutac Buna ziua divortez de soțul meu si as dori sa știu câta pensie alimentara ii revine băiețelului nostru de 4 ani, soțul mai are si un alat băiat din ... (vezi toată discuția)
Lamurire hot. jud. ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in lamurirea unei hot. jud., pentru ca, spre rusinea mea, nu prea o inteleg si sa obtin o audienta este aproape ... (vezi toată discuția)