avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate comuna

doresc sa cumpar impreuna cu fratele meu o casa ,putem fi trecuti amandoi ca propietari sau unul propietar si celalalt cu drept de habitatie toata viata?stima
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:18, 3 Noiembrie 2012
Puteti cumpara impreuna in indiviziune si este cel mai bine asa.
Ca unul dintre dvs sa aiba drept de abitatie viagera ar trebui ca el sa fi fost proprietar si sa fi instrainat catre celalalt frate , ori nu este situatia asta in cazul prezentat de catre dvs...
Succes!
Acuma, zic io, şi cred că zic bine, nu e nevoie ca unul dintre fraţi să devină proprietar pentru ca al doilea să poată dobîndi de la fratele său fie dreptul de uzufruct, fie dreptul de abitaţie.

Actualul proprietar poate, în virtutea plenitudinii dreptului său de dispoziţie, să constituie un drept de uzufruct (abitaţie) în favoarea unuia dintre fraţi şi să înstrăineze celuilalt frate, prin acelaşi act, ceea ce i-a mai rămas.



Ambele situatii sunt perfect posibile, depinde de dvs. ce decideti. Puteti cumpara in coproprietate, in cotele pe care le hotarati sau poate deveni unul singur proprietar al imobilului si sa constituie in favoarea celuilalt un drept viager (abitatie sau uzufruct).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza viagera lenutasimion lenutasimion Detin o casa si 1000m teren obtinute prin contract de vanzare-cumparare de la mama mea,cu rezervare drept uzufruct si de habitatie viagera.Acum vreau sa vand ... (vezi toată discuția)
Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)