avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala ce sa fac...Sa astept rezolvare.Sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala ce sa fac...Sa astept rezolvare.Sa angajez un avocat.Cat costa un avocat

Am si eu o problema...In urma cu ceva timp aproximativ 5 luni am depus o plangere penala la politie,pana acum nu s-a intamplat nimic concret,totul se cerceteaza(dupa cate stiu eu).,este vorba de abuz de incredere,etc..Cat sa mai astept...Este posibil ca o plangere penala sa fie catalogata si cercetata pana se pensioneaza invinuitul..Credeti ca este bine sa angajez un avocat care sa se ocupe de aceasta problema..Cat costa serviciile unui avocat...Un avocat poate urgenta solutionarea problemei...
Cel mai recent răspuns: Laurentiu-Claudiu , utilizator 20:48, 10 Decembrie 2012
Veți fi chemat la poliție să vă susțineți plângerea printr-o declarație.NU cred că e momentul potrivit acu de a angaja un avocat, eventual la primirea Citației de la poliție.Poliția a înregistrat odată plângerea dvs la Unitatea de Poliție, apoi la Parchetul dpl judecătoria locală sub un alt număr (acel număr aparține dosarului penal) și la instituția Avocatul Poporului.Este un proces destul de complex, sunt și alte probleme de soluționat de către poliție dar veți fi chemat.”Costul” unui avocat va fi potrivit mai multor criterii , mă voi referi doar la : complexitatea cazului dvs., funcție de ceea ce aveți de soluționat, de importanța cazului etc
Au trecut doar 5 luni? Mai asteptati, trebuie sa fiti multumit ca s-a uitat cineva peste dosar in tot acest timp. Ca sa intelegeti, plangeri se depun cu sutele in fiecare zi, deci va dati seama cate dosare sunt de cercetat, iar altele sunt mult mai grave decat un abuz de incredere. Nu stiu cat de mult v-ar ajuta un avocat acum, mai bine asteptati cu rabdare si interesati-va din luna in luna cam in ce stadiu procesual se mai afla dosarul, asta ar face si un avocat.
Daca s-a scurs atata timp ar trebui sa va angajati avocat.
Poate exista posibilitatea sa nu fie vorba de nicio infractiune.
Ati consultat macar un avocat mai inainte de a face plangerea sau ati facut-o personal dupa mintea dumneavoastra?
Daca nu ati consultat niciun avocat primul pas ar fi sa mergeti sa consultati un avocat pentru ca degeaba angajati un avocat daca nu este vorba de o infractiune.
In fine o fi nevinovat,daca al scoate pasta nevinovat ma reprofilez,sa trecem peste asta,eu am experienta unei plangeri penale facute in alta tara,in legatura cu ceva cumparat pe internet,imi aduc foarte bine aminte ca la sectia de politie cei de acolo au specificat foarte clar in scris termenele de solutionare,au spus 4 luni pana la proces si asa a fost, dupa ce au trecut 3 luni si ceva un politist a venit,mi-a dat o hartie si a zis ca daca vreau sa ma prezint la proces o pot face,a specificat unde si ora la care incepe procesul...
Acum asta este, sunt tare curios cum va fi finalizarea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În cazul în care am fost chemata din casa și organele ... Gabriela2909 Gabriela2909 Bună ziua, În cazul în care am fost chemata din casa și organele de poliție mi au pus etilotestul, rezultatul fiind - 0,80 mg/L... Ulterior am fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita de ani de zile Christine Marie Christine Marie Buna ziua. Imi poate explica cineva cum este posibil ca un dosar penal pentru neplata pensiei alimentare sa nu se solutioneze in aproape 1 an de zile, mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie user43 user43 In calitate de parte vatamata am facut o plangere la politie pentru furt din patrimoniul propriu al unor bunuri mobile estimate de catre mine la 500 Ron. In ... (vezi toată discuția)