avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In \\"autoritate de lucru judecat\\" intra si...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In "autoritate de lucru judecat" intra si...

In "autoritate de lucru judecat" intra si termenul legal in care hotararea executorie respectiva trebuie pusa in practica ?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 11:34, 4 Noiembrie 2012
Nu i frumos sa raspund printr o alta intrebare.....atunci care i sanctiunea pentru angajatorul care nu pune in aplicare o hotarare definitiva?....ca de raspundere penala nu poate fi vorba.... eu am dreptul din momentul in care am solicitat punerea in aplicare a titlului executoriu sa imi primesc banii in 15 zile"....raspunderea penala nu face decat sa intareasca acest drept....
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
Radamante, utilizator
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti atrage raspunderea penala a angajatorului ... dar poate atrage si raspunderea patrimoniala a acestuia.
va mutumesc...nu am studii juridice....atunci e vorba despre raspundere patrimoniala in situatia in care raspunderea penala nu poate fi angajata?...ma gandesc ca acesta poate fi sanctiunea pe care o putem invoca ....cu "ceva' succes in instanta...
Da, se poate promova o actiune impotriva angajatorului pentru a fi angajata raspunderea patrimoniala a acestuia.
Oare ' aplicarea in 15 zile " face parte din procesul civil'?

Alte discuții în legătură

Spor castigat in instanta agarbiceanu2 agarbiceanu2 In urma cu aprox 2 saptamani , am obtinut in instanta, prin hotarare defintiva plata retroactiva a unui spor de specialitate As dori sa stiu in cat timp ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)