buna ziua, doresc sa va intreb ceva pentru linistea mea sufleteasca si va multumesc frumos daca imi puteti raspunde.
eu am divortat in urma cu cativa ani si copii mi-au fost incredintati mie, tatal nu s-a prez la proces si nu are drept de vizita. De curand mi-am schimbat domiciliul si doresc sa va intreb :
daca tatal a intentat proces pentru vizita sau custodie exista riscul sa primesc citatiile la vechea adresa si sa ma trezesc ca imi ia copii? Este posibil daca eu nu stiu de vreun proces? Eu nu tin legatura cu noul proprietar.
stiu ca este o intrebare idioata dar .... vreau sa stiu riscurile.
In principal nu, pentru ca nefiind corect citata instanta v-a starui in aflarea adresei dvs.. Obligatia de a face cunoscuta instantei adresa coecta a dvs. revine reclamantului, adica a fostului dvs.sot.Practic v-a fi o lipsa de procedura, pentru ca in procesele cu minori judecata nu se face fara ancheta autoritatii tutelare si evaluarea psihologica a minorilor, fapt pentru care daca nici dumneavoastra nu va prezentati nefiind citata coect si nici reprezentantii celor doua institutii nu va gasesc, nu se v-a intra in stare de judecata cu procesul .
Daca cumva v-ati mutat in alt oras, alt sector, competenta va reveni judecatoriei in raza caruia se afla noul dvs. domiciliu, fapt pentru care veti mai avea putin ragaz pana la transferul dosarului.
Puteti verifica pe portalul intantei de judecata din raza judecatoriei de care apartineti, informatii despre dosar: cautand doar dupa numele lui sau al dvs. in calitate de parti. veti gasi numar dosar,data sedintei..
Nu veti pierde copii stati linistita, instanta nu v-a acorda copii unui tata care nici macar n-a facut act de prezenta in procesul de divort. Daca faceti dovada ca acesti copii sunt bine ingrijiti, dispun de o educatie corepunzatoare ..sunteti mama si instanta v-a decinde in interesul superior al minorilor, nu al unui tata care nu se stie ce e de el.
Si eu am avut asemenea probleme si inca le mai am cu fostul meu sot, va doresc mult succes..
Ca sa va ia copilul trebuie facuta ancheta sociala si sa asculte copilul instanta in functie de varsta sa.
Faceti cumva ca sa fiti prezenta la proces personal sau reprezentata de avocat si nu cred ca va putea sa va ia copilul.
va multumesc pentru incurajare, si ca nu ma credeti nebuna ,dar am luptat atat de mult pentru acesti copii ,ca uneori ma omoara teama de nu-i pierde.
ba da mi-am facut mutatia.
va multumesc frumos. Copiii au 11 si 12 ani ,si stiu ca l-a aceste varste sunt si ei ascultati.
Vizita minor
ysis80
Un copil de 12 ani nu si a vazut tata de la varsta de 1 an, copilul fiind incredintat la mama la divort, tata fiind plecat din tara. In toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna
Lauralina
Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort
adinaraducu
Buna ziua. Am si eu in familie pe cineva care a intentat divort si este deja la al treilea termen- pe 23 sept a fost al doilea termen, iar pe 7 oct este al ... (vezi toată discuția)