avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariu presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariu presedinte bloc

Buna seara,
Presedintele de bloc are un salariu de 500 ron luna , trebuie sa aiba un contract de munca sau nu la munca prestata?
Este legat ca sa beneficieze de acesti bani in conditile in care administratorul are 1200ron si cenzorul 300 ron?
As dori sa stiu si eu cine trebuie platit intr-o asociatie de proprietari si cu ce sume?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:05, 28 Ianuarie 2020
In baza hotararii adunarii generale asociatia de proprietari incheie contract de mandat cu proprietarul care a fost mandatata sa reprezinte si sa apere interesele proprietarilor si ale asociatiei de proprietari in relatiile cu tertii
Referitor la indemnizatie/retributie,daca presedintele de asociatie intelege sa exercite atributiile si responsabilitatile functiei fara a primi lunar indemnizatie,urmeaza ca in contractul de mandat la capitolul remuneratie sa se stipuleze aceasta pretentie
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
ynocentta, utilizator
@ynocentta

Este OBLIGATORIE existenta unui contract de mandat? Asta era intrebarea. Nu este suficienta hotararea adunarii generale in care am fost ales presedinte? Eu sunt presedinte de asociatie de mai multi ani, fara sa am nici un fel de contract. Adunarea generala m-a ales, iar eu am specificat ca nu vreau sa fiu remunerat. Dar, TREBUIE sa existe un contract intre mine si asociatie? Asta e intrebarea.
Presedintele asociatiei de proprieatri, ca ceilalti membri ai comitetului executiv ca si membrii comisiei de cenzori, sunt alesi de adunarea generala, alegere consemnata in procesul verbal in care sunt comnsemnate hotararile adunarii generale.
Daca o sa ajungeti in instanta cu un proces, la o banca pentru a deschide cont, la finante pentru CIF s.a.m.d., nicaieri nu va solicita contractele de mandat. Va solicita procesul verbal incheiat in adunarea generala din acre sa rezulte ca sunteti presedinte, membru, cenzor...
Daca cititi cu atentie Legea 230/2007 si HG 1588/2007 o sa constatati ca se spune de contract de mandat numai in legatura directa cu remuneratia. Adica daca presedintele este remunerat, aceasta se face avand la baza un contract de mandat tot asa cum un salariat are un contract individual de munca.
Plata efectiva se face pe baza unui stat de plata salarii (pentru CIM) sau stat de plata indemnizatii (pentru contract ce mandat), dar, repet, in baza contractelor de munca sau de mandat.
Pentru cei alesi dar neremunerati nu este necesar intocmirea unui contract de mandat.
Sigur ca nu va opreste nimeni sa intocmiti un asemenea contract in care sa prevedeti ca persoana aleasa ca presedinte nu este platita, dar nu foloseste nimanui, nu se inregistreaza la institutiile statului, nu se solicita de nimeni din afara asociatiei...
@adriantot

Va multumesc pentru lamurire !!
Buna ziua
La asociatia noastra de locatari in acest an a doua oara se mareste fondul de salarii. Este legal acest lucru? Noi, locatarii, nu trebuie sa ne dam acordul pentru marirea salariilor?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)