Buna ziua,
daca angajatorul nu plateste salariile, pot cere eu sa fiu disponibilizata, sa intru in somaj de buna voie? Consider ca prin neplata salariului nu s-a respectat contractul dintre mine si angajator.
Ce drepturi am ca angajat? la mine in firma nu se comunica drepturile angajatului, doar obligatiile.
astept raspuns, multumesc mult.
@gabriela_rln a mentionat ca este salariata. Intreba daca poate sa ceara disponibilizarea pentru a intra in somaj. Prin efectul legii aceasta este asigurata in sistemul asigurarilor pentru somaj. Faptul ca nu am scris ca persoana trebuie sa aiba " un stagiu minim de cotizare", nu inseamna ca raspunsul meu era incorect, ci mai degraba incomplet. Chiar si asa se intelegea la ce am facut referire. :)
Legea prevede clar care sunt conditiile de intrare in somaj .si nu este prevazut asa ceva, ceea ce ai scris tu ... nu stau sa fac acum o filosifie a ceea ce inseamna venit supus impozitarii si ceea ce inseamna stagiu de cotizare ... sunt doua notiuni total diferite si numai una dintre ele este revazuta in Legea nr.76/2002.