avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii intrare in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii intrare in somaj

Buna ziua,
daca angajatorul nu plateste salariile, pot cere eu sa fiu disponibilizata, sa intru in somaj de buna voie? Consider ca prin neplata salariului nu s-a respectat contractul dintre mine si angajator.
Ce drepturi am ca angajat? la mine in firma nu se comunica drepturile angajatului, doar obligatiile.
astept raspuns, multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 4 Noiembrie 2012
@freeelis,

@gabriela_rln a mentionat ca este salariata. Intreba daca poate sa ceara disponibilizarea pentru a intra in somaj. Prin efectul legii aceasta este asigurata in sistemul asigurarilor pentru somaj. Faptul ca nu am scris ca persoana trebuie sa aiba " un stagiu minim de cotizare", nu inseamna ca raspunsul meu era incorect, ci mai degraba incomplet. Chiar si asa se intelegea la ce am facut referire. :)

Iti place sa ma citezi? Si mie..;)
Legea prevede clar care sunt conditiile de intrare in somaj .si nu este prevazut asa ceva, ceea ce ai scris tu ... nu stau sa fac acum o filosifie a ceea ce inseamna venit supus impozitarii si ceea ce inseamna stagiu de cotizare ... sunt doua notiuni total diferite si numai una dintre ele este revazuta in Legea nr.76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime la acordarea de salarii compensatorii aura 48 aura 48 Bună, Întrebarea mea este următoarea : dacă la disponibilizarea cu acordul părţilor primesc salarii compensatorii şi nu beneficiez de şomaj ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale neplatite de angajator iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Lucrez de 4 ani intro societate de constructii. De 9 luni aceasta societate a intrat in insolventa la cererea administratorului, iar de 10 luni nu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri salariale Marius Nou Marius Nou Vreau sa va intreb daca atunci cand primesc salariu compensatoriu(in urma concedierii din motive ce nu tin de persoana angajatului) trebuie retinut din el ... (vezi toată discuția)