avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba respinsa intimatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba respinsa intimatului

Intr-un proces de partj in care după rejudecare decizia a fost dată cu recurs, in prima ședință , incadrarea cauzei a fost schimbată in apel pentru ca recurentul devenit apelant, să poată obține expertizarea unor arme de vânătoare, ceea ce s-a și intâmplat.
Eu, în intâmpinarea depusă am avut o solicitare pentru interpelarea unei banci ( poate că nu este termenul potrivit..), in vederea completării masei partajabile, dar am fost refuzată pe motiv că nu am fost apelantă.
Trebuia să fi făcut si eu apel pentru admiterea cererii mele si in consecință este corect că cererea mea a fost respinsă???
Pot obține admiterea cererii mele in recurs sau e cazul să fac cerere de recuzare, dacă acestă situație constituie un motiv ?
O duminică frumoasă !
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 19:35, 4 Noiembrie 2012
Asa este!
Daca nu ati formulat apel, atunci se presupune ca ati fost multumita cu sentinta pronuntata in fond, deci nu aveti motive pentru completarea masei partajabile la momentul judecarii in apel!

Daca sentinta pronuntata in apel va nemultumeste, puteti formula recurs.

Respingerea unei probe nu constituie motiv de recuzare.
Mulțumesc tare mult pentru răspuns
Sper să fie un recurs pentru ca acesta este al doilea apel ;
primul a fost după judecarea fondului, iar acesta după rejudecare fond.
O duminică frumoasă !
Nu puteti adauga cereri noi in apel si nici completa masa partajabila. In plus nici nu ati declarat apel in cauza.

Solutia este corecta pe aspectul mentionat de dvs. Puteti insa declara recurs daca va nemultumesc alte dispozitii ale hotararii pronuntate in apel.
Mulțumesc foarte mult pentru amabilitate.
Contează mult pentru mine aceste răspunsuri
Cu considerație!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa contestatie in anulare natyca natyca Buna ziua Va rog un sfat cu privire la modul in care se va rejudeca dosarul dupa admiterea contestatiei in anulare... Contestatia in anulare a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii definitive de recuzare aidu aidu Potrivit art. 53 alin. (1) teza a doua: Încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată numai de părţi, odată cu hotărârea prin care s-a ... (vezi toată discuția)