avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariat cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariat cumul de functii

Va supun atentiei urmatorul caz: sunt salariat cu CIM la o unitate (de baza) si mai am un CIM cu timp partial de 4 ore la o alta institutie. Cei de la unitatea unde cumulez mi-au spus ca nu pot beneficia de concediu platit decat la unitatea de baza, pentru ca asa suna o prevedere legala referitoare la cumulul de functii. De asemenea, la unitatea unde am norma partiala nu beneficiez de prime (sarbatori si cea de concediu) si nici de al 13-lea salariu. Este normal sau un abuz ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:22, 29 Ianuarie 2009
Aveti dreptul la concediu de odihna si in cazul in care prestati munca in baza unui CIM cu timp partial (4ore) iar durata acestul concediu este de 21 zile la fel ca in cazul unui CIM pe norma intreaga. Chiar in CIM trebuie sa fie prevazut acest drept.In plus este un drept la care angajatorul nu poate renunta asa cum prevede codul muncii.
Cat priveste acordarea primelor , stimulentelor sau al 13 lea salariu acestea nu sunt obligatorii ele sunt acordate in baza unor criterii de performanata si a unor norme interne. Este bine sa vedeti care sunt aceste prevederi in cazul societatii la care lucrati cu CIM pe timp partial.
HOTARARE nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare

ART. 3
(1) Salariatii care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma intreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihna platit numai de la unitatea in care au functia de baza. Unitatea in care salariatii cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna primite de la cealalta unitate
In mesaj nu specifica faptul ca lucraza la 2 unitati bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii laszlorobert laszlorobert Buna seara, la cumul de functii beneficez de concediu de odihna platita , mentionez ca nu cumulezi la acelasi angajator , sunt doua institutii separate fara ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna personal contractual juridic dana juridic dana Care sunt riscurile la care se supune un salariat al unei institutii publice -post contractual, cu norma de lucru de 8 ore, in situatia in care alege pentru a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la sporul de vechime si concediu de odihna. dmh dmh -daca lucrez in aceeasi institutie de stat, intr-o profesie cu o norma intreaga si in alta profesie cu o jumatate de norma, am dreptul la sporul de vechime si ... (vezi toată discuția)