avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila talharie

Buna ziua,

intr-un club de noapte am fost rugat de catre agentii de paza sa scot tot ce am in buzunare pentru o perchezitie sumara. Dupa ce m-am conformat si a fost facuta perchezitia, unul dintre agenti mi-a bagat mana in buzunar moment in care eu m-am enervat si le-am spus ca o sa sun la politie. prima reactie a domnului a fost sa ma bruscheze iar eu am sunat la 112. cand a venit echipajul am fost condus la sectie si acuzat de ultraj, mi-a fost scris un proces verbal ( sincer nu am nici cea mai mica idee ce scria acolo ) iar apoi am fost trimis acasa.

intrebarea mea pentru dumneavoastra, din punct de vedere legal cum pot sa actionez impotriva agentului de paza si daca se poate sa contest procesul verbal?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 20:36, 4 Noiembrie 2012
Daca aveti martori care au vazut cele intamplate si marturia lor este in favoarea dvs. contestati l !
Potrivit articolului 211 din Codul Penal al Romaniei, tilharia este definita ca "furtul savirsit prin intrebuintare de violente sau amenintari, ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea".
Va aflati in situatia in care fara avocat nu va puteti descurca.Trebuia sa va sunati avocatul pe loc in acel moment si sa vina acolo ca sa faca ordine.
Acum avocatul se va descurca mai greu si nu se stie ce va iesi.
Talharie nu pare sa existe insa pot exista mai multe infractiuni.
Bine ca nu v-au arestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati ma sa-mi raspund la o intrebare pauldorin87 pauldorin87 actiune in tren,noaptea,2 persoane. una fura poseta,a 2 pers undeva pe hol,departe de usa compartimentului. prima pers intra in compartiment,victima vorbea ... (vezi toată discuția)
Talharie sau furt? bogosianu bogosianu Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x? (vezi toată discuția)
Redozare pedepse noui cod penal letty_2009 letty_2009 Buna seara Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc ... (vezi toată discuția)