avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu impotriva intereselor persoanei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu impotriva intereselor persoanei

Am fost angajat al unei firme care dupa ce nu am acceptat conditiile mizere de lucru m-au dus cu zaharelul timp de trei luni in care nu am primit doar promisiuni ca dupa aceea sa-mi desfaca disciplinar contractul de munca pe motiv ca m-ar fi chemat dar eu nu m-as fi prezentat la munca ! Am e-mail-uri si sms-uri care sa confirme ceea ce povestesc ! Practic doua persoane din firma m-au pacalit (ing Logistica si sefa Resurse Umane) si nu cei din conducerea firmei iar acum ma intreb daca as putea sa le fac plangere penala in acest sens ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: vinovatulfaravina , utilizator 20:13, 6 Noiembrie 2012
trebuie să convertiți toate mesajele din forma electronică în text (solicitați companiei de telefonie mobilă) și le anexați plângerii.Depuneți în interiorul a 2 luni (altfel se prescrie dreptul dvs.) de la eveniment, la poliție cu nr. de înregistrare (formulați și înregistrați 2 ex., opriți pt dvs un exemplar).
Initial,anterior desfasurarii de demersuri prin actiune penala,sesizati oficial ITM

vinovatulfaravina a scris:

Am fost angajat al unei firme care dupa ce nu am acceptat conditiile mizere de lucru m-au dus cu zaharelul timp de trei luni in care nu am primit doar promisiuni...

„Modelul” este vechi decand lumea. Singura schimbare in actualitate este „dimensiunea” discrepantei dintre promisiune si realitate si numarul in continua crestere a situatiilor de acest gen.

ca dupa aceea sa-mi desfaca disciplinar contractul de munca pe motiv ca m-ar fi chemat dar eu nu m-as fi prezentat la munca !

A fost percepută negativ, insistenta dvs. de a se pune acord, in realitate, dintre ce s-a promis si ce s-a dat efectiv. Ce intampla cu dvs. este o filozofie care a aparut la inceputul secolului XX care printrun mare filozof si lider „al clasei muncitoare” a aplicat conceptia economica „sa prindem clasa muncitoare in menghina inflatiei si a somajului.

Am e-mail-uri si sms-uri care sa confirme ceea ce povestesc !

Cu acele e-mailuri si convorbiri intrati in justitie intro increngatura din care scarba de procedura care a fost aplicata asupra dvs. sa se amplifice in progresie geometrica. Nu vreau sa descurajej o actiune in justitie, dar e bine sa stiti posibilitatea pierderii confortului dvs. psihic fară prea mari castiguri. Va inteleg durerea, dar amintiti-va de proverbul romanesc „Pe pamant dreptatea umbla cu capul spart”.

Practic doua persoane din firma m-au pacalit (ing Logistica si sefa Resurse Umane) si nu cei din conducerea firmei

Cei din conducerea firmei, sigur stiu de situatie si au acceptat-o semnand desfacerea disciplinara a contractului de munca pe baza unor documente (e posibil legale dar mai putin morale). Va recomand o interventie in justitie numai in cazul in care desfacerea contractului dvs. de munca a fost „facută peste noapte” fara prea multe explicatii.

... iar acum ma intreb daca as putea sa le fac plangere penala in acest sens ?

Daca actele in baza caruia a fost desfacut contractul de munca „a fost beton” dpdv legal, lucru pe care e greu sa il aflati, exista o posibilitate crescuta ca instanta sa nu va dea dreptate.

Va doresc sa treceti cu bine acest moment greu din viata dvs. si cu un ajutor pe care nu il sperati sau nu il banuiti, sa va gasiti o sursa de venit care sa va asigure traiul de zi cu zi.

Un proverb chinezesc spune

Daca vedeti un om bun, ca are necazuri pe care nu le merita, sa fiti siguri ca e la poarta raiului, iar daca vedeti un om rau caruia ii merge bine sa fiti sigur ca nu va trece mult timp si il va inghiti iadul.

Va multumesc pentru raspuns .

Vreau sa va mai intreb daca o plangere penala cu tema abuz inserviciu impotriva interesului persoanelor poate fi formulata si impotriva salariatilor cu putere de decizie angajati ai unui SA(societate pe actiuni). Ce am citit pe net pana acum se refera doar la angajati ai statului .

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata snowbaby snowbaby Buna ziua, Se intampla asa : Am fost angajata pe perioada nedeterminata pe 12 iulie 2013. Din anumite motive (necunoscute mie) am fost concediata pe 21 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract munca MAdrian MAdrian Buna ziua, am semnat un contract de munca la o alta firma cu incepere din 01.01.2009. Problema e ca nu mai vreau sa ma duc la ei. Ce as putea sa fac sa anulez ... (vezi toată discuția)
Discriminare rasiala? little_angel little_angel buna, daca angajatorul iti desface contractul de munca pentru mai multe motive - nedisciplinare- printre care necunoastera limbii \"chineze\" si a lipsei ... (vezi toată discuția)