avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... chemare angajat din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

chemare angajat din somaj

Buna ziua,

Daca societatea doreste chemarea unui angajat din somaj, care este termenul in care o poate face? 6 luni? Si salariatul va fi incadrat pe acelasi post? Sau postul pe care l-a ocupat ramane in continuare blocat pana la implinirea unui an de la data desfiintarii? Si atunci angajatul va fi incadrat pe un alt post?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 5 Noiembrie 2012
1. Nu exista un termen prevazut de lege pentru asa ceva.

2. Il puteti reangaja pe fostul salariat oricand daca aveti nevoie de el chiar si pe acelasi post.

3. Vedeti numai ca angajarea sa fie serioasa adica sa nu-l angajati cu CIM pe perioada nedeterminata si apoi sa-l concediati, dupa o luna-doua, pentru ca nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea somajului la desfacerea contractului de munca pe perioada determinata inainte de termen xella xella Buna ziua! Am angajat un somer cu contract pe perioada determinata de 2 luni pe postul de instalator, incepand cu data de 9 septembrie 2010. Dupa doua ... (vezi toată discuția)
Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)
Somaj Iael Iael 1.Daca concedierea a fost individuala , angajatul se mai poate reincadra pe acelasi post dupa expirarea perioadei de somaj ? 2. Daca se va reangaja si firma ... (vezi toată discuția)