avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUI RÃMÂNE MOSTENIREA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUI RÃMÂNE MOSTENIREA

După decesul tatălui au venit la mostenire soţia supravetuitoare şi copilul din altă căsătorie.După decesul soţiei ,dacă ea nu are moştenitori legali ce se întâmplă cu mostenirea ? Revine toată copilului din afara căsătoriei ?
Cel mai recent răspuns: cioarec carmen , utilizator 09:16, 22 Noiembrie 2012
Dupa decesul tatalui, sotia mosteneste 1/4, iar copilul 3/4 din masa succesorala. Dupa decesul sotiei, daca nu a lasat testament si nu are copii, frati, surori, nepoti etc. care s-o mosteneasca, bunurile sale (inclusiv cota ce-a mostenit-o de la sot) revin statului. Fiul din alta casatorie a sotului ei este, practic, un strain in raporturile de succesiune, nu are cum sa vina la mostenirea ei.
Am înţeles că nu o poate mosteni pe soţia tatălui său,dar cota sa de 1/4 a copilului rămâne ?
Vor mosteni copilul 1/4 şi statul restul ?
Care cota de 1/4? Copilul a mostenit 3/4 de la tatal lui. Nefiind copilul sotiei lui, n-o mosteneste... Copilul ramane cu 3/4 de la tatal lui si atat.
S-a făcut dezbaterea mostenirii după tată şi copilul are 1/4 din apartament iar sotia 3/4.În cazul decesului sotiei fără a avea mostenitori legali sau testament cui rămâne mostenirea?Copilul este din altă căsătorie şi nu este rudă cu sotia.
Cred ca nu ati citit nimic din ce vi s-a spus pana acum... In primul rand, copilul nu are 1/4 si sotia 3/4 dupa mostenirea de la tatal lui, ci invers... SOTIA are 1/4, iar COPILUL are 3/4. In cazul decesului sotiei, daca nu are nici un mostenitor si nici nu a lasat testament, mostenirea (cota ei de 1/4) revine statului roman.

Alte discuții în legătură

Cote moºtenire cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Într-o familie soţul are un copil din altă căsătorie.Soţul decedează .Moştenirea soţiei în caz de deces al acesteia fără a avea alţi moştenitori ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)