Am un caz prezentat de cineva si mi se pare un pic la marginea legii desi, teoretic, ar fi corect.
Asociatul imprumuta firma dupa care, in timp, face diverse cumparaturi in scop personal cu cardul firmei si considera aceste operatiuni ca returnare imprumut.
Daca am privi din punct de vedere fiscal - aceste cumparaturi ar fi tratate ca si cheltuieli nedeductibile .
Poate daca as trece in contractul de imprumut si o astfel de posibilitate de a returna imprumutul (cumparaturi in scop personal cu cardul firmei) ar fi ok ?
Din punctul meu de vedere nu este corect. Restituirea imprumutului se face in conditiile contractuale stabilite, restituirea propriu-zisa trebuie sa fie inregistrata in evidenta contabila a societatii pe baza unor documente justificative. Nu se poate sa faci cumparaturi in interes personal din banii societatii sub motivul restituirii unui imprumut / parte din imprumut.
Contract creditare
creatza_70
Buna ziua!
Exista pareri care spun ca in cazul in care unul din asociatii unei societati comerciale crediteaza (fara niciun fel de alte obligatii - dobanda, ... (vezi toată discuția)