avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut asociat

Buna ziua

Am un caz prezentat de cineva si mi se pare un pic la marginea legii desi, teoretic, ar fi corect.
Asociatul imprumuta firma dupa care, in timp, face diverse cumparaturi in scop personal cu cardul firmei si considera aceste operatiuni ca returnare imprumut.
Daca am privi din punct de vedere fiscal - aceste cumparaturi ar fi tratate ca si cheltuieli nedeductibile .
Poate daca as trece in contractul de imprumut si o astfel de posibilitate de a returna imprumutul (cumparaturi in scop personal cu cardul firmei) ar fi ok ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:49, 5 Noiembrie 2012
Din punctul meu de vedere nu este corect. Restituirea imprumutului se face in conditiile contractuale stabilite, restituirea propriu-zisa trebuie sa fie inregistrata in evidenta contabila a societatii pe baza unor documente justificative. Nu se poate sa faci cumparaturi in interes personal din banii societatii sub motivul restituirii unui imprumut / parte din imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire imprumut asociat-plati prin banca carmenbn carmenbn Asociatul a platit diverse sume de bani cu cardul firmei in folos personal. Cum inregistrez aceste sume,ca si restituire imprumut(am contract prin care ... (vezi toată discuția)
Contract creditare creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Exista pareri care spun ca in cazul in care unul din asociatii unei societati comerciale crediteaza (fara niciun fel de alte obligatii - dobanda, ... (vezi toată discuția)
Emitere bon fiscal / bon pos / factura fiscala vasy_282828 vasy_282828 Am o masina pe firma cu contract de comodat.Am efectuat la un service auto o reparatie.Mi s-a emis factura fiscala,deviz si bon POS.Factura a fost emisa ... (vezi toată discuția)