avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare in baza legii 198/2000!, Info pls
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare in baza legii 198/2000!, Info pls

Buna ziua ... ma judec cu casa pensiei de 4ani si cateva luni ... acum cateva saptamani mi-a venit confirmarea ca am dreptul la pensia acordata pentru deportati pe criterii etnice. Nelamurirea mea este daca inafara de acea pensie de 260ron se acorda si alte despagubiri de catre statul roman?...

Pe decizia de pensie de 260RON am notata o indemnizatie de 711000 lei(ron sau rol nu mi-a putut zice nimeni) pe baza legii 198/2000

Va rog scoatetima din aceasta ceata creata de cei de la casa de pensii

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 18:59, 29 Ianuarie 2009
Legea 189/2000 se refera tocmai la despagubirea persoanelor ce au fost deportate sau nevoite sa se refugieze pe criterii etnice. aceste despagubiri sunt acordate in forma unor indemnizatii lunare ce se platesc de catre casa de pensii. In situati in care nu ati suferit alte prejudicii decat cele prevazute de aceasta lege, indemnizatia este singura despagubire acordata de Statul Roman. aceasta indemnizatie se majoreaza aprox la 2 ani prin OUG.


Av. Gheorghe Alexandru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire legea 130/2020 aurelianchicheanu aurelianchicheanu Buna ziua, Am o nelamurire in legura cu o lege care a fost adoptata de cateva zile. Legea 130/2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege ... (vezi toată discuția)
Drepturile urmasilor persoanelor care au suferit persecutii eugenchis eugenchis Buna seara. Daca o persoana a primit pensie de deportat, in urma decesului aceasta poate sa revina urmasilor? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Lamuriri despre persoanele persecutate etnic intre 1940-1945 Cornescu Ion Cornescu Ion V-as ruga daca se poate a-mi comunica ordonanta sau legea care reglementeaza problema celor care au fost deportati la munca fortata in Rusia. Daca se acorda ... (vezi toată discuția)