avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inscriere autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inscriere autoturism

Fratele meu a cumparat in ianuarie o masina neinscrisa pentru care taxa de inmatriculare era mai scumpa decat a costat masina. A apelat la o avocata pentru a obtine in instanta hotararea pentru inscriere (asa cum fac altii pentru a recupera taxa prea mare platita). De atunci si pana acum a cotizat in buzunarul avocatei aproape 1000 de euro. Intr-un final procesul s-a incheiat cu castigarea hotararii prin care i se spune ca poate inscrie masina. Avocata i-a cerut aceasta hotarare ca s-o legalizeze ea cu 200 lei si ca s-o puna la dosar in asteptarea recursului pe care il va face ..... cine??? plus inca 1000 lei pentru baroul din alta judecatorie unde va face acel "cineva" recurs. A trecut o luna si masina sta neinscrisa iar fratele meu se intreaba daca cu acea hotarare primita de la tribunal putea sa se duca la un notar sa o legalizeze iar apoi sa se prezinte pentru inscrierea masinii ?!?? Eu ma intreb, daca aceasta hotarare ii da voie sa inscrie masina, cum sa astepti ca "cineva" sa faca recurs si sa platesti inca in avans taxe de barou si ..... sa stai in asteptare pentru ceva ce nu stii ce, cum se intampla?? pana acum nu a primit nici-o citatie acasa cum ca s-ar face vreun recurs si.... a tot trecut 30 de zile?!!! Eu am sentimentul ca doamna l-a citit ca nu are habar de barou, actiune etc, etc. Ea ia spus la inceput ca isi va recupera toti banii care ii da, pai cum asa? ca nu ia dat nici-o chitanta, iar hotararea ii spune ca isi va recupera vreo 360 de lei.Eu mai stiu ca ii dai avocatului, in functie de rezultate si stradanie, fara chitanta, asa pentru el/ea cat poti, cat consideri, ce sa-i mai dea fratele meu pe langa? ca eu am impresia ca si-a cerut ea ... fara sa astepte rezultate !! Cine a ma trecut prin procedura de inscriere auto cu actiune in instanta, ce sfat ne puteti impartasi? multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
ndaniela83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:49, 5 Noiembrie 2012
Dupa pronuntarea hotararii in prima instanta, aceasta se comunica partilor implicate in proces, respectiv fratelui si serviciului de inmatriculari auto. Serviciul de inmatriculari auto are dreptul de a formula recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii.
Legalizarea hotararii judecatoresti costa 2 lei + 0,15 bani timbrul judiciar (a se vedea www.avocatnet.ro/content/for... ).
Daca hotararea ramane definitiva prin neformularea recursului hotararea se legalizeaza, cu costurile indicate si in temeiul acesteia se solicita inmatricularea autoturismului fara plata taxei.
Mai multe, no comment ....
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere autoturism si pastrare numar inmatriculare holymerden holymerden Pentru a transcrie un autoturism (in urma unui proces de partaj si a unei hotarari judecatoresti) ce trebuie facut, care sunt pasii ? Pot merge doar cu ... (vezi toată discuția)
Contestare taxa de timbru - obligare inmatriculare viorel87 viorel87 Va salut Am o masina adusa din Germania, care nu a fost niciodata inmatriculata in Romania. Am vreo sansa daca procedez exact ca in punctele de mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto -suspendat, lipsa doc OctavianBratu OctavianBratu Buna ziua, Dosarul meu de recuperare taxa auto (contencios administrativ si fiscal) a fost suspendat deoarece...[b]nu am depus la dosar dovada ... (vezi toată discuția)