avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... urgent!cota parte gresita in sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

urgent!cota parte gresita in sentinta

buna seara,am primit azi sentinta in procesul de partaj succesoral,si am constat caci este gresita cota parte pe care trebuie sa o despagubesc, e vorba de 1/8 in plus adaugata piritilor.cu alte cuvinte in loc sa despagubesc 3/8 pe acte apar 4/8 greseala este de la bun inceput, nu s-a specificat in actiune cota din casa detinuta de tatal meu defunct.este vina avocatului ingajat.in prima parte a actiunii se specifica corect,la MOTIVE o parte de 1/8 se pierde.cum se repara situatia data?este nevoie de recurs?sunt obligata sa platesc dinou avocatul?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:48, 8 Noiembrie 2012
nicole852107 a scris:

este nevoie de recurs?

Sunt aproape convinsa. Nu am vazut vreun inscris din dosarul dvs., dar, in materie de mostenire, cam toate cele ce ar putea sa para erori de calcul (operatii cu fractii) sunt in realitate erori de judecata.

Erorile de calcul pot fi indreptate din oficiu sau la cerere (de instanta care a pronuntat hotararea).
Erorile de judecata se repara in calea de atac (de instanta superioara).
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
revin la acest subiect din pacate cu vesti rele,aceea cota de 1/8 este specificata in actiune dar nu detaliat,si de aici problema,iar rapunsul judecatoriei este recurs.ce inseamna lucrul acesta?se fac dinou expertize?ce taxe sunt de achitat?se pot cere cheltuieli de judecta la recurs?cit dureaza un astfel de proces?daca piritii ar fi de acord cu acesta greseala s-ar termina mai repede?va multumesc
In recurs nu se fac expertize, singurele probe de administrat sunt inscrisurile, trebuie achitata taxa de timbru si timbrul judiciar, iar cheltuielile de judecata se pot recupera.

Cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din:-taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta;-taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani (art. 11 legea 146/1997)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa casare nicole852107 nicole852107 buna ziua,in urma unui proces se succesiune/iesire din indiviziune s-a dat o sentinta gresita in privinta cotelor parti.dosarul a fost trimis spre recurs.daca ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs eu-bob eu-bob daca fac apel sau recurs trebuie sa platesc dinou toate taxele?ce se intampla cu taxele din procesul anterior?cum se recupereaza? (vezi toată discuția)
Taxã judiciarã de timbru pentru recurs nicole852107 nicole852107 buna seara am primit citatia pentru recurs de rectificare cota parte data in sentinta de la judecatorie in urma unei succesiuni si iesire din indiviziune, la ... (vezi toată discuția)