avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe transfer de proprietate , cum plateste?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe transfer de proprietate , cum plateste?

Buna ziua,
Sunt noul proprietar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila al unui terean extravilan in raza mun. Moreni jud DB. Vechiul proprietar avea cadastru,iar la cartea funciara, pentru intabulare, imi trebuie chitanta + decizie impunere al impozitului pe transfer de proprietate. Am aflat ca acest impozit trebuie platit de vanzator,dar eu am obtinut acest teren printr un litigiu, asadar cumparatorul nu a achitat el acest impozit...
Problema este unde sau prin ce metoda pot plati acest impozit pentru a intabula acest teren???(fostul proprietar si noul proprietar-eu, apartinem altei administratii financiare decat terenul)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:33, 6 Noiembrie 2012
Dvs, in baza hotararii judecatoresti trebuie sa va adresati primariei, la impozite si taxe, unde este inregistrat terenul si sa il declarati ca fiind proprietatea dvs si sa il inscrieti in cartea funciara. Dvs sunteti obligat sa platiti impozitul la teren din momentul dobandirii.

Cumva este mentionat in hotarare sa achitati dvs impozitul fostului proprietar? La fel stiu si eu impozitul pt transferul proprietatii se plateste de vanzator, mergeti la administratia financiara unde este inregistrat terenul.
Conform art. 259 alin. 1 Cod fiscal, pentru un teren dobandit de o persoana in cursul unui an, impozitul pe teren se datoreaza de la data de intai a lunii urmatoare celei in care terenul a fost dobandit. Orice persoana care dobandeste un teren are obligatia de a depune o declaratie privind achizitia terenului la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale in termen de 30 zile de la data achizitie.
Cu privire la "decizie impunere al impozitului pe transfer de proprietate" se cere plata acestui impozit in conditiile in care au fost obtinute venituri, adica terenul a facut obiectul unui contract de vanzare - cumparare, a unui act translativ de proprietate care a avut un pret determinat de parti.
Poate ne precizati care a fost obiectul hotararii, cine a formulat cererea de chemare in judecata si pentru ce. In felul acesta ne putem da seamna cum ati dobandit terenul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana alexa67 alexa67 Buna seara. In 1997 am cumparat un teren cu acte de mana, pe care ulterior l-am pierdut pentru ca mostenitorii vanzatorului au dat mostenirea in judecata si ... (vezi toată discuția)
Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va supun atentie urmatoarea speta pentru a o dezbare: In septembrie 2012 am formulat o plangere impotriva incheierii de carte funciara ... (vezi toată discuția)