avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatului-caz special
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatului-caz special

Sotia mea urmeaza sa fie operata in strainatate.Fiind o operatie cu foarte mare risc doresc sa fiu cu ea in ziua operatiei si cateva zile dupa.Concediu pe acest an nu mai am,as dori sa stiu cum pot rezolva sa dispun de cateva zile libere,legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 6 Noiembrie 2012

marcius19 a scris:

.Concediu pe acest an nu mai am,as dori sa stiu cum pot rezolva sa dispun de cateva zile libere,legal.

Înaintand prin registratura catre unitatea la care lucrati, o cerere de concediu fară plată, în care motivați solicitarea. E bine să aveți și o discuție tet-a-tet cu cel care aprobă.
Conducerea cu siguranță nu v-a refuza o astfel de cerere.

Sa fie de bun augur operatia soției, și să se facă bine.

Daca lucrati in domeniul privat, vi se pot aplica prevederile art. 153 din Codul muncii:

(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
marcius19

Legal nu puteti beneficia decat de concediu fara plata, daca nu mai aveti zile de CO de efectuat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dragos79 dragos79 exista in lege prevazut ca nu ai voie sa ceri concediu fara plata decat dupa terminarea concediului de odihna? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata steffyuly steffyuly Buna ziua. As dori sa stiu daca mi se acorda conediu fara plata pt rezolvarea unor probleme medicale si pt cat timp? (sufar de hernie de disc si aman ... (vezi toată discuția)
Concediu cristinablazs cristinablazs buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de odihna...in 7.12.2012 am revenit la munca din CCC(2ani) si as dorii sa stiu dupa cat timp as putea sa ... (vezi toată discuția)