avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului pe timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului pe timpul concediului de ingrijire copil

Buna ziua,
am o situatie mai complicata si va rog mult daca puteti sa ma ajutati. Acum sunt in concediu de ingrijire copil, mai am pana in august 2009, dar firma unde am lucrat a intrat in lichidare acum 2 ani. Acum m-a anuntat lichidatorul ca vrea sa depuna toate actele sa lichideze firma si trebuie sa-mi desfaca contractul de munca. Intrebarea este ce se intampla atunci, eu mai primesc indemnizatia de crestere copil pana in august si apoi intru la somaj? ce se intampla cu cartea mea de munca daca lichidatorul imi desface contractul de munca? lichidatorul are dreptul sa-mi desfaca contractul daca eu sunt in ingrijire copil?
Cel mai recent răspuns: mihu03gaby , utilizator 19:51, 29 Ianuarie 2009
Da, poate sa va desfaca c.i.m. ... in acest sens, sunt aplicabile dispozitiile art.60 alin.2 C.mun.
Dupa ce terminati CIC, puteti intra in somaj.
deci chiar daca imi desface contractul de munca nu ma afecteaza la indemnizatie? voi primii indemnizatia pana face copilul 2 ani?
Nu va afecteaza aceasta decizie de concediere, veti primi in continuare indemnizatia pentru CIC.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa ppsscc ppsscc buna ziua, Firma la care am lucrat este in insolventa, iar eu sunt in crestere copil (2 ani).Ce se va intampla cu mine dupa terminarea celor 2 ani? Nu se ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte munca in cic + salarii compensatorii din cauza lichidare firma stressy stressy Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de sfatul unei persoane avizate; dc cineva ma poate ajuta as aprecia foarte mult acest lucru. Eu sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Somaj mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua, situatia mea e asa: acum sunt in concediu ingrijire copil pana maine, maine implineste copilul 2 ani, inainte sa intru in maternitate am lucrat 2 ... (vezi toată discuția)