avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ

Buna ziua, situatia mea e asa: acum sunt in concediu ingrijire copil pana maine, maine implineste copilul 2 ani, inainte sa intru in maternitate am lucrat 2 ani si cateva luni consecutiv( pe cartea de munca am 4 ani si cateva luni), unitatea s-a lichidat, am inteles ca s-a facut radierea unitatii prin ianuarie- februarie anul acesta, carnetul meu de munca nu e inchis, lichidatorul mi-a spus ca nu mai poate face nici un act, nu mai are dreptul sa semneze nimic. Eu am dreptul; la somaj in situatia asta, pentru a intra in somaj ar trebui sa fiu angajata o zi si apoi concediata inainte de desfacerea contractului de munca( asa mi-a spus cineva de la somaj)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 5 August 2009
Daca firma s-a radiat , trebuia sa va inceteze c.i.m. chiar pe perioada CIC. ... in conditiile actuale, daca firma este radiata , iar lichidatorul si-a terminat mandatul primit in legatura cu acea firma nu cred ca exista posibilitatea de a va face o decizie de incetare a c.i.m.
Si atunci ce se intampla cu carnetul meu de munca, ce fac mai departe? cum pot sa-mi fac acte pentru a intra in somaj? :(
Cam greu de stabilit ... chiar daca depuneti o cerere la ITM nu vad cum c.i.m. al dvs ar inceta astfel incat sa beneficiati de somaj. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa conc. indemnizatie copil - unitate lichidata mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua, ma numesc Ghiurutan Mihaela si am nevoie de un sfat. Eu sunt in concediu de crestere copil pana maine, maine implineste copilull 2 ani, iar ... (vezi toată discuția)
cic-firma radiata-depunere dosar somaj mihu03gaby mihu03gaby Buna seara, Eu am fost in CIc, iar intre timp firma unde am lucrat a fost radiata. Carnetul meu de munca nu a fost inchis, iar de aproape 3 luni sunt prin ... (vezi toată discuția)
Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil irina_83 irina_83 Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in ... (vezi toată discuția)