avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa conc. indemnizatie copil - unitate lichidata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa conc. indemnizatie copil - unitate lichidata

Buna ziua, ma numesc Ghiurutan Mihaela si am nevoie de un sfat.
Eu sunt in concediu de crestere copil pana maine, maine implineste copilull 2 ani, iar unitatea la care am lucrat s-a lichidat intre timp. Am fost la somaj sa vad daca o sa primesc somaj in cazul acesta si de ce acte am nevoie, unde mi-au cerut carnetul de munca . Am fost la ITM, carnetul nu mi inchis, iar doamna lichidator care s-a ocupat de unitate mi-a spus ca dansa nu mai poate semna nimic, nu-mi poate face inchiderea carnetului de munca. Intrebarea mea e ce se intampla in acest caz cu carnetul meu, cine mi-l inchide, il inchide ITM automat? unde trebuie sa apelez? ca sa pot sa-mi fac si dosarul pt. somaj.
Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc mult.
Lichidatorul este obligat sa va desfaca contractul de munca si sa faca demersurile pentru inchiderea carnetului de munca.
Lichidatorul mi-a spus ca a facut in februarie , anul acesta radierea unitatii si nu mai are nici un drept sa intocmeasca acte sau sa semneze ceva pt. unitate.
Indiferent ca s-a finalizat radierea, nu ar fi putu si nu avea dreptul sa lase "in aer" contractul dvs de munca #-o
La data inchidereii societatii trebuia sa faca decizia de incetare a contractului dvs si sa depuna cartea dvs de munca la ITM.

Poate a facut aceste lucrui si nu mai stie nici el ca au fost facute. :D

Mergeti intai la ITM si interesati-va daca nu cumva situtia dvs a fost finalizata si carnetul de munca este la ei.
cautati inspectotul la carea a fost arondata firma respectiva.

Daca nu prmiti nici acolo un raspuns concret, faceti o cerere in scri la ITM depusa cu nr de inrgistrare si incercati sa descurcati problema intrand si in audienta la directorul ITM>
Va multumesc mult pentru sfat
Va doresc o zi buna
1. Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema.

2. Daca lichidatorul nu a depus decizia de incetare a c.i.m. , este cam greu sa va faca acum intrucat mandatul lui a expirat la data radierii firmei de la ONRC. .... asa cum v-am mai spus, este greu chiar daca depuneti cerere la ITM c.i.m. sa va inceteze pe motive neimputabile dvs astfel incat sa beneficiati de somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua, situatia mea e asa: acum sunt in concediu ingrijire copil pana maine, maine implineste copilul 2 ani, inainte sa intru in maternitate am lucrat 2 ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa somaj? mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua As vrea sa mai fac un copil, dar nu stiu daca o sa am dreptul la concediu de crestere copil in situatia mea: - am fost in CCC pana la 06.08.2009 cu ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc alycris alycris Am fost in concediu crestere copil.Copilul a implinit 2 ani pe 10 dec. 2009. Postul care l-am avut anterior nu mai este valabil-reprezentant vanzari, magazinul ... (vezi toată discuția)