avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

as dori sa aflu daca am primit preaviz intreprinderea trebiue sa-mi acorde doua salarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 6 Noiembrie 2012
Depinde de articolul cu care ati fost concediat:

Art. 64 alin. 5 din Codul muncii:

In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.

Art. 67 din Codul muncii:

Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.


Deci verificati ce este prevazut in c.i.m sau CCM aplicabil angajatorului. Daca nu este prevazut acest lucru, numai prin negocierea cu angajatorul le puteti obtine.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
@ fulguta

Angajatorul nu are nicio obligatie de a va acorda salarii compensatorii , daca acestea nu sunt prevazute in ccm aplicabil acestuia , in reg.intern ori in contractul dvs de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca monik monik buna ziua! mai sunt obligatorii platile compensatorii in caz de concediere pt motive neimputabile salariatului? multumesc (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Compensatii concediere tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! In cazul in care, in cadrul unei societati au loc concedieri colective, care sunt compensatiile de care pot beneficia angajatii in cauza? Au ... (vezi toată discuția)