avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... omisiune sentinta definitia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

omisiune sentinta definitia

Iainte cu 13 ani s-a pronuntat divortul sotilor prin acordul lor Sotii nu au precizat nimic privitor la numele pe care îl vor purta după desfacerea căsătoriei iar instanta nu i-a întrebat omitând să stabilească acest aspect prin hotărâre.Nu au legalizat hotărîrea şi nuau înregistrat-o la starea civilă ,unde , şi acum,figurează căsătoriti,dar în fapt, sunt despărtiti dinainte de pronuntarea divortului convieţuind cu alţi parteneri fieca- re Fosta sotie nu şi-a schimbat cartea de identitate,iar acum vrea să se căsătoreas -că ,însă nu i se poate elibera cartea de identitate pe numele de fată.
Ce poate să facă pentru a-şi rezolva situaţia?Trebuie sa formuleze o actiune în constatare a numelui,sau de completare a hotărârii pronuntate în urmă cu 13 ani, nerecurată ?! Cum e corect ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:36, 6 Noiembrie 2012
Legalizati hotararea de divort si o depuneti la starea civila pt a se mentiona desfacerea casatoriei. In caz contrar nu se poate incheia o noua casatorie.

Fosta sotie se va legitima cu numele din casatoria anterioara, deoarece nimeni nu a dispus schimarea acestuia.Numele nu se schimba automat ca urmare a divortului, ci tb sa dispuna instanta in acest sens. Prin urmare, in mod legal fosta sotie a purtat numele dob prin casatoria anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Divort si casatorie roccomato roccomato Buna la tuturor,a-si vrea sa va intreb si eu ceva :sunt despartita de 4 ani de fostu sot dar abea acum am avut divortu.Acum locuiesc in Marea Britanie si a-si ... (vezi toată discuția)
Schimb nume dupa divort si unul din soti decedat nadejdailea nadejdailea Buna ziua, casatorita in romania si dupa 16 ani ne-am divortat in Spania, el a decedat dupa 2 luni de la divort. Nu am specificat schimbarea numelui si pactul ... (vezi toată discuția)