Iainte cu 13 ani s-a pronuntat divortul sotilor prin acordul lor Sotii nu au precizat nimic privitor la numele pe care îl vor purta după desfacerea căsătoriei iar instanta nu i-a întrebat omitând să stabilească acest aspect prin hotărâre.Nu au legalizat hotărîrea şi nuau înregistrat-o la starea civilă ,unde , şi acum,figurează căsătoriti,dar în fapt, sunt despărtiti dinainte de pronuntarea divortului convieţuind cu alţi parteneri fieca- re Fosta sotie nu şi-a schimbat cartea de identitate,iar acum vrea să se căsătoreas -că ,însă nu i se poate elibera cartea de identitate pe numele de fată.
Ce poate să facă pentru a-şi rezolva situaţia?Trebuie sa formuleze o actiune în constatare a numelui,sau de completare a hotărârii pronuntate în urmă cu 13 ani, nerecurată ?! Cum e corect ?
Legalizati hotararea de divort si o depuneti la starea civila pt a se mentiona desfacerea casatoriei. In caz contrar nu se poate incheia o noua casatorie.
Fosta sotie se va legitima cu numele din casatoria anterioara, deoarece nimeni nu a dispus schimarea acestuia.Numele nu se schimba automat ca urmare a divortului, ci tb sa dispuna instanta in acest sens. Prin urmare, in mod legal fosta sotie a purtat numele dob prin casatoria anterioara.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Acte dupa divort
diana2010
buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Divort si casatorie
roccomato
Buna la tuturor,a-si vrea sa va intreb si eu ceva :sunt despartita de 4 ani de fostu sot dar abea acum am avut divortu.Acum locuiesc in Marea Britanie si a-si ... (vezi toată discuția)