avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si casatorie

Buna la tuturor,a-si vrea sa va intreb si eu ceva :sunt despartita de 4 ani de fostu sot dar abea acum am avut divortu.Acum locuiesc in Marea Britanie si a-si vrea sa ma casatoresc cu o persoana din alta tara respectiv Polonia insa nu stiu ce documente i-mi trebuie pt a ma casatori.Si foarte important este sa mentionez daca tre sa schimb buletinu ca il am tot pe numele fost
u
lui sot,mentionez ca divortu sa terminat acum o luna jumate si nu stiu cum pot sa procedez ,tre sa il schim pe numele meu inainte de a ma casatori sau e posibil sa-l schimb dupa aceea.multumesc ::(









Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:59, 13 Martie 2010
Angajati un avocat din Rom, si se rezolva.trebuie ridicata hot si investita cu definitiva si irevocabila si mers la starea civila...hotararea va va trebui si in Marea Britanie
depinde de situatie ca s-ar putea sa aveti nevoie de un avocat din UK daca v-ati casatorit si ati divortat acolo si tot acolo va recasatoriti.
Doresc sa mentionez ca m-am casatorit si am divortat in romania,MA INTERESEAZA CUM SA PROCEDEZ CU BULETINU SE POATE SCHIMBA DUPA CE MA CASATORESC?MENTIONEZ SA SPUN CA IL AM TOT PE NUMELE FOSTULUI SOT.MULTUMESC!
Nu exista legislatie unitara in materia starii civile la nivelul tarilor componente UE , de aceea va sfatuiesc sa va interesati in legatura cu actele necesare pentru casatorie la starea civila a locului unde intentionati sa va casatoriti . In orice caz aveti nevoie de hotararea prin care s-a pronuntat divortul investita cu mentiune "definitiva si irevocabila" . Sunt multe probleme care se ridica , raportat la raspunsul dvs. la urmatoarele intrebari : Ati obtinut si cetatenie in Marea Britanie ? Daca da , pe ce nume ? Ce nume intentionati sa purtati dupa casatorie ?
In primul rand trebuie sa legalizati hotararea de divort.Apoi trebuie sa mergeti atat la Politie- pentru schimbarea numelui in actul de identitate cat si la Consiliul local -unde a fost incheiata casatoria pentru a se face mentiune pe actul dvs. de casatorie, mentiune care priveste desfacerea casatoriei prin sentinta x din data x a judecatoriei x.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Casatoriti sau divortati?? simonaMHZ simonaMHZ Buna ziua, Parintii mei au divortat acum 15 ani.Au stat timp de patru ani despartiti, dupa care s-au impacat.Eu minora fiind, am fost incredintata mamei, ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Am primit hotărîrea definitivă și irevocabilă divorț asta ... feisanmihela77@gmail.com feisanmihela77@gmail.com Am primit hotărîrea definitivă și irevocabilă divorț asta înseamnă că pot să îmi schimb buletinu sau mă in pot căsătorii din nou (vezi toată discuția)