avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punera in posesie la iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punera in posesie la iesirea din indiviziune

Am obtinut sentinta judecatoareasca definitiva pentru iesirea din indiviziune (dupa sapte ani de proces si 6 expertize si contraexpertize topografice care au fost achitate de mine,dar instanta a hotarat compensarea cheltuielilor de judecata}),la un imobil(apartament in curte) si terenul curtii;
Avocatul meu m-a sfatuit ca dupa investirea sentintei sa apelez la un topograf si la un executor pentru punerea in posesie;(lucru care ma costa peste 4000ron}.Mentionez ca suprafetele de teren exista ,doar o bucata din terenul meu este folosit ca gradina de o vecina;
Intrebarea mea este daca nu ajunge sa angajez un topograf care sa imparta conform expertizei topografice acceptate de instanta loturile ce imi revin,sa puna tarusi si sa inscriu in CF suprafetele conform sentintei?
De ce am nevoie si de executor?

Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 18:38, 6 Noiembrie 2012
vecina se poate opune si atunci aveti nevoie de ajutorul executorului.
Cum se poate opune unei sentinte judecatoresti definitive
ati urmarit cazul Diaconu in care Parlamentul s-a opus punerii in aplicare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie?
vecina se poate opune intrarii in posesie nepermitand efectuarea masuratorilor pe motiv ca acea bucata de gradina ii apartine.
au fost cazuri mediatizate in care nici cu executorul si politia nu s-a putut intra in posesie asa ca ajutorul unui executor este recomandat.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
cyan, moderator
am vazut si auzit multe ,dar as putea macar sa incerc cu topograful si abia dupa aceea ,in cazul in care vecina se opune sa apelez si la executor?
Daca veti cauta veti gasi si un executor care sa va ia mai putini bani.
Mai cautati executori.
Nu aveti altceva de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot reclama un topograf? florin42 florin42 Dupa un proces de iesire din indiviziune am chemat un topograf mi a facut actele dar refuza sa bata tarusii cica sa chem pe altul ca nu are timp.Ce sa fac sa ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru incalcare de proprietate lenast lenast Buna ziua, Va expun urmatoarea speta: Intr-un dosar dosar civil de revendicare imobiliara pentru o parcela de teren(un vecin ma dadea in judecata pe mine) se ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute Cristian81 Cristian81 Am o mostenire ( casa de locuit ) din partea parintilor defuncti, in anul 2011 am actionat in instanta pe vecinul meu in vederea stabilirii unui drum de ... (vezi toată discuția)