avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Am o mostenire ( casa de locuit ) din partea parintilor defuncti, in anul 2011 am actionat in instanta pe vecinul meu in vederea stabilirii unui drum de servitute, am pierdut fondul, apelul iar la recurs s-a declinat catre inalta curte. Pana la termenul de la inalta curte am aflat ca parintii mei s-au mai judecat in anul 1965 pt aceeasi cauza fiind favorabila mie stabilindu-se un drept de trecere pe terenul vecinului. Am scos de la arhiva sentinta 1965 si am depus-o la inalta curte. Intre timp pana la termenul inaltei curti am intabulat ( CADASTRU ) cu ajutorul sentintei 1965. La inalta curte nu sa respins ca inadmisibila. In final eu am o sentinta definitiva din anul 1965 si cadastru prin care mi se da dreptul de trecere servitute,iar paratul are o sentinta tot definitiva prin care nu mi se da dreptul de trecere. Primaria in prezent spune ca singura mea cale de acces este confom sentintei 1965. Paratul doreste sa imi inchida trecerea, . VA ROG SPUNETI-MI CE AR TREBUI SA FAC in conditiile in care singura mea iesire catre calea publica este pe terenul vecinului ????
Cel mai recent răspuns: Cristian81 , utilizator 23:02, 13 Iunie 2013
Primaria are dreptate.
Singura dv cale de acces este confom sentintei 1965.
Daca vecinul nu vrea sa o respecte, apelati la un executor judecatoresc.
Succes.
paratul m-a reclamat la politie tulburare de posesie. am fost invitat la sediu politie unde am contacarat cu sentinta 1965 si cu cadastru , iar procuroru a dat neanceperea urmariri, paratul a reclamat la procurorul superior unde a dispus inceperea urmariri, am contestat la instanta , dar instanta a raspins cererea conform art 278 indice 1 alin8 lit 1 c proc penala. definitifa. DE CE ? CE POT FACE ??
MENTIONEZ CA autoriii mei in anul 1965 s-au judecat cu parintii defuncti ai actualului proprietar de la care eu cer servitutea
defunctii parinti au incheiat un contract de vanzare cumparare cu fiul lor fara sa mentioneze ca acea suprafata de teren avea o sarcina de servitute
conform sentintei 1965

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere - cedo nicoleta_85 nicoleta_85 Cunoaste cineva decizii CEDO cu privire la [u]servitutea de trecere[/u]? sau spete in care sa se fi discutat si acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)
Drept de servitute cand exista deja drum de exploatare liviu783 liviu783 Buna ziua! De curand am devenit parat intr-un proces in care, printre altele, reclamantul solicita drum de servitute pe terenul detinut de mine. V-as fi ... (vezi toată discuția)