Am urmatoarea situatie:
o salariata trebuia sa revina cu astazi 06.11.2012 din crestere copil si sa-si inceapa activitatea in cadrul societatii noastre.
Ea nu s-a prezentat astazi ptr a-si face actele de revenire sau sa ne comunice situatia ei.
Ce se poate face in acest caz????
Care sunt pasii de urmat???
Sefa mi-a comunicat sa-i fac decizie de suspendare contract cu data de astazi 06.11.2012 si cu 07.11.2012 sa o convoc pentru faptul ca ea din crestere copil nu nu s-a prezentat la societate.
Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie, nu mi se pare prea relevant ceea ce mi-a comunicat sefa. Nu mai m-am confruntat cu o situatie de genul asta.
Va rog sa ma ajutati daca se poate si cu un model de decizie suspendare pana la intrunirea comisiei si un model convocare pentru peroanele care nu se mai intorc la munca dupa concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de doi ani.
Nu-i cam mare distanta dintre cele doua zile pentru convocare , retoric vorbind ? ....:)
Daca cu data de 05.11.2012 a incetat CCC, atunci angajatorul trebuie sa constate incetarea suspendarii c.i.m. cu aceasta data ... incepand cu data de 06.11.2012 , salariata daca nu s-a prezentat la serviciu va fi pontata absent nemotivat , urmand ca apoi sa se treaca la cercetarea disciplinara a respectivei salariate.
Nu vad de ce trebuie sa va complicati sa-i suspendati c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare ...suspendarea nu este obligatorie , ci facultativa .. iar daca decizia nu este emisa corect poate duce la anularea acesteia si la angajarea raspunderii judicice a angajatorului.
Termenul pentru convocare ar trebui specificat in RI, dar, asa cum a spus si freeelis, termenul dat de dvs. este prea scurt, in cazul unei contestatii in instanta a deciziei de concediere, chiar daca nu se mai specifica in lege termenul pentru convocare, instanta ar putea anula decizia pe motiv ca salariata nu a avut timp sa-si pregateasca apararile.
Pasii sunt:
- emiterea deciziei de constatare a incetarii suspendarii c.i.m. ac urmare a faptului ca CCC s-a terminat.
- emiterea convocarii salariatei la comisia de disciplina si care va trebui sa contina : obiectul, data, ora si locul intrevederii.
Activare contract
danyyyyy
buna ziua, am o angajata care in 25.09.2013 ar trebui sa revina la serviciu a fost in ingrijire copil pana la virsta de doi ani ce acte trebuie sa ii fac ... (vezi toată discuția)