avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare

socrul meu Stefan D a incheit in 2008 un antecontract de vanzare cumparare - promisiune de vanzare (promitent vanzator si promitent cumparator) la notariat pt un teren
de 1812mp in valoare de 5.000e suma pe care a incasat-o la semnarea antecontractului fiind si suma finala de plata pt promitentul cumparator.
cu obligatia ca ambii sa se prezinte pana la data de 10.12.2010 pt incheierea
contractului de vanzare. Obligatia promitentului vanzatorului era ca pana la data respectiva sa faca cadastrul + fise fiscale.( pe care le-a facut)
El spune ca av fost la notar in perioadfa respectiva promitentul cumparator nu s-a prezentat pt perfectarea actelor. De asemenea la cautat la adresa din contract
unde nu l-a gasit deorece i s-a spus ca promitentul cumparator este plecat in Italia. A incercat de mai multe ori sa-l gaseasca la domiciliu pe cumparator si a primit acelas raspuns ca este plecat in strainatate.
Acum doua saptamani a fost contactat de cumparator ca renunta la teren si cere returnarea banilor primiti cu dobanda deorece socrul meu ca promitent vanzator a refuzat incheierea actului de vanzare cumparare la data stabilita
Este legal asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 07:52, 7 Noiembrie 2012
Depinde de ce s-a stipulat in antecontract , daca s-au pus anumite conditii in cazul nerespectarii promisiunii. Daca in acel antecontract s-a mentionat ca in cazul in care actele nu se incheie la termen din cauza vanzatorului si i se cere sa-i returneze cumparatorului suma, atunci socrul poate fi chemat in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Antecontract vz-cump cu pret platit integral AdriaBC AdriaBC Buna ziua, Mama mea, care a decedat in urma cu 4 luni, a incheiat in 2006 un antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, cu plata integrala a pretului la ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)