avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incercare de fraudare creditor.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incercare de fraudare creditor.

Un debitor a primit citatie pentru plata unui debit. Deditorul urmareste sa vanda garsoniera inainte de a junge in instanta. Actiunea revocatorie are efect inainte de pronuntarea instantei? Debitorul nu are nici un loc de munca.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
bogosianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 7 Noiembrie 2012
Nu ati precizat daca debitul face obiectul unui contract in forma scrisa asumat de catre parti
Da, un contract in forma scrisa asumat de catre parti.
"Pentru admisibilitatea unei actiuni revocatorii trebuie îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: actul atacat sa fi creat creditorului un prejudiciu, debitorul sa fie rea-credinta, stiind de rezultatul pagubitor al actului sau fata de creditor, creditorul sa aiba o creanta certa, lichida si exigibila si, în principiu, anterioara actului atacat, iar în situatia în care s-a încheiat un act cu titlu oneros, sa existe complicitatea la frauda a tertului dobânditor."

Putin probabil ca daca vindeti unui tert de buna credinta , sa poata fi revocat actul de vanzare.. pt ca incasati un pret pt apartament, astfel ca nu va mariti starea de insolvabilitate.. transformati un apartament in bani, creditorul are posibilitatea sa se indrepte asupra conturilor bancare.
Se poate ca pana vindeti sa noteze somatia in cartea funciara, sa nu mai puteti vinde.
Ce fel de datorie e ?

Este de vorba de un debit la o societate de telefonie. Respectivul debitor a luat cu contract cinci telefoane cu abonament, nu a respectat contractul si societatea de telefonie vrea sa i se restituie cele cinci telefoane care valoreaza de 1000 euro. Debitorul vrea sa vanda garsoniera sorei sale.
Daca acea casa e in litigiu, n-o poate vinde decat daca minte in declaratii, fapt pt care va raspunde penal. Chiar daca ar putea vinde, ar fi aiurea sa ramana fara casa vanzand-o surorii sale, e mult mai putin pagubos sa plateasca ce are de platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Donatie THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,sotul meu era proprietar pe o garsoniera de 1 an de zile si odata cu recensamantul cei de la o firma de recuperari l-au gasit cu un bun imobil au ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o locuinta gabicartog gabicartog Buna ziua. De ceva timp, se aud vesti proaste pe la mine la serviciu, iar eu am luat un credit acum 1 an la o banca la care am platit ratele in mod regulat, ... (vezi toată discuția)