avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalcularea pensiei anticipate partiale- L19/200
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalcularea pensiei anticipate partiale- L19/200

Buna ziua, conform art. 52 din Legea nr. 19/2000, republicată, la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzută în acest act normativ, pensia anticipată parţială devine pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzută de art. 50 alin. 2 şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.
Intrebarea mea este, daca pot solicita recalcularea pensiei anticipate partiale, daca angajatorul dupa data deciziei de pensionare (08.06.2010) mi-a acordat drepturile cuvenite cu ocazia pensionarii, conform contractului colectiv de munca (un nr. de salarii lunare) precum si o cota din profitul realizat de unitate din anul anterior pensionarii (2009). Avand in vedere ca aceste drepturi mi s-au acordat pentru perioade lucrate anterior datei pensionarii cand nu mai aveam de fapt statut de salariat dar erau stipulate in CCM, va rog sa-mi spuneti daca pot solicita recalcularea pensiei si ce art., lege, pot invoca in sustinerea unei eventuale cereri si unde sa o solicit.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 12:26, 7 Noiembrie 2012
L.19/2000 este abrogata prin L.263/2010
[ link extern ]
Da,puteti cere acest lucru daca drepturile respective se regasesc in suma contributiva.Mergeti la Casa de pensii teritoriala si cereti o adeverinta de stagii de cotizare.O sa va convingeti daca angajatorul a platit CAS pt.drepturile respective.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul asimilat in cazul trecerii de la pensie anticipata partiala la pensie pensie pentru limita de varsta taralari taralari daca te pensionezi anticipat mai beneficiezi la vechime de anii de facultate (la zi ) in momentul in care implinesti varsta legala de pensionare ? cu ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei la data implinirii varstei de pensie bologa_vasile bologa_vasile Dupa o vechime de ani in camlul municii m-am pensionat anticipat, dupa incetarea contractului de munca prin demisie. Compania de unde mi-am dat deminia mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partial PUSCA RODICA PUSCA RODICA Am depus actele pentru pensia anticipata partial in luna Ianuarie 2008 si am primit decizia de pens. anticipata in luna aprilie 2008 . Am lucrat fara ... (vezi toată discuția)