avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demersuri pentru rectificarea cartii funciare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demersuri pentru rectificarea cartii funciare in sensul radierii inscrierii dreptului prin uzucapiune

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare legata de urmatoarea situatie:
Socrii mei detin un teren obtinut prin succesiune in anul 1995 .Pe acest teren doresc sa construiesc o casa.In acest sens, primul pas pe care l-am facut, a fost sa obtin Certificatul de urbanism.Problema la care doresc un raspuns este urmatoarea: dupa obtinerea extrasului CF, am observat ca proprietarii terenului sunt socrii mei (7/8 din teren) respectiv o alta persoana (1/8 din teren) despre care stim doar ca a obtinut acesta cota tot prin succesiune in anul 1891.Am incercat sa dau de descendenti ai acestei persoane la primaria aferenta, dar nu am reusit nimic in acest sens.
Vreau sa mai adaug faptul ca desi socrii mei au obtinut pe acte terenul in 1995, il foloseau inca din 1980.
Din cate am inteles pentru obtinerea autorizatiei de constructie voi avea nevoie de acordul persoanei/unui descendent care detine acel 1/8?
Din ceea ce am citit, o modalitate de a deveni proprietar si pe cei 1/8 ar fi uzucapiunea.
Care sunt demersurile pentru rectificarea cartii funciare in sensul radierii inscrierii dreptului in favoarea socrilor mei si inscrierea dreptului de proprietate dobandit de reclamant pe calea uzucapiunii tinand cont de urmatoarele aspecte:
-Art. 27 din Decretul-Lege nr.115/1938- buna credinta si 10 ani de posesie;
-Art. 28 din Decretul-Lege nr.115/1938- Posesie utila si 20 de ani de posesie, decesul titularului?
Exista o alta modalitate si acre sunt demersurile ce trebuie facute pt a deveni proprietar si pe cei 1/8?

Va multumesc anticipat,








Cel mai recent răspuns: tudorlcn , utilizator 10:40, 14 Noiembrie 2012
înscrierea unui viitor drept de proprietate în CF, poate fi făcut după obținerea proprietății terenului în urma unei acțiuni de Uzucapiune în instanță printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.
Multumesc pt raspuns.
Cat poate dura ca timp obtinerea unei astfel de hotarari judecătoresti in urma unei acțiuni de Uzucapiune în instanță? Cine va fi paratul intr-o astfel de actiune? Primaria?

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe decretul lege 115/1938 ana*maria ana*maria Buna ziua, ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa invocam uzucapiunea pe DL. 115/1938? Aici opereaza jonctiunea posesiilor? Va rog. Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani roland33 roland33 buna, ma numesc Lucian si sunt din Deva.bunicul meu a stapanit(folosit) 30 de ani o parcela de pamant.Parcela o are de la parinti, dar deoarece la moartea lor ... (vezi toată discuția)