Lucrez ca si secretara la o firm m-a trimis in concediu fara plata 2 luni de zile din motive economice. Nu stiu ce sa cred mi-este frica sa nu ma ma trimita de tot acasa. Se poate acest lucru?
Angajatorul nu are posibilitate de a trimite salariatul in concediu fara plata. Concediu fara plata se acorda la cererea salariatului si nu la initiativa angajatorului. Angajatorul are posibilitate de a suspenda CIM...
Suspendarea CIM din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
Art 52. lit.c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
Art. 53. - (1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat
Nu se poate asa ceva , decat daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia .. insa chiar daca ar fi asa, o astfel de procedura va trebui sa aibe si acordul dvs .
Somaj tehnic 2014
florip
Daca societatea are dificultati economice poate societatea sa trimita angajatii in concediu fara plata?
Se mai poate beneficia de facilitatile somajului ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic
padicam
Buna ziua,
Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)