avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie nepoti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie nepoti

Suntem bunicii a 2 minore, in varsta de 9 si cinci ani.Mama lor, fiica noastra , a decedat in 2011, iar acestea locuiesc la noi.Tatal nu lucreaza nicaieri, deci nu are posibil;itate de intretinere.Am dori custodia acestor fetite fara ca tatal sa decada din drepturile parintesti.Cum se procedeaza si ce acte sunt necesare pentru aceasta ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 02:38, 9 Noiembrie 2012
Simplul fapt că tatăl nu are un loc de muncă nu vă dă automat dreptul de a dobândi custodia copiilor.
Luați legătura cu cei de la autoritatea tutelară și expunețile sitația în concret.
Dacă este în interesul copiilor veți putea obține custodia dar numai pe cale judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie nepoti zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum pot sa obtin custodia a 2 nepoate ale mele, avand in vedere urmatoarea situatie : fiica mea, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Tutore unic annitza24 annitza24 buna ziua, Am o fetita de 8 ani. m-am despartit de tatal ei natural de 7 ani. Nu s-a implicat niciodata in viata ei, nu il cunoaste. Singura implicare este ... (vezi toată discuția)