avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere copil.Pot beneficia de indemnizatie daca in acele 12 luni lucrate inainte de nasterea bebelusului am pauza de 10-15 zile?Adik am lucrat intr-o parte,mi-am dat demisia si apoi dupa 10 zile m-am angajat in alta parte?
Cel mai recent răspuns: silvia23 , utilizator 19:41, 20 Noiembrie 2012
OUG 111/2010
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

deci pot primi..multumesc frumos!
mi sa schimbat un pic problema....eu am inceput sa lucrulez in aprilie 2012(fiind primul serviciu)..in august mi sa schimbat contractul....pe 31 octombrie mi sa desfacut contractul si m-am angajat pe 12 noimbrie in alta parte dar cu contract determinat de 6luni si acum am aflat ca sunt insarcinata.exista vreo sansa sa beneficiez de indemnizatie de crestere copil??ar insemna sa nasc in iunie..iulie
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de starea in care va aflati dvs. la acel moment.

2. - Din cele spuse de dvs. CIM va inceta in luna mai 2013.
- La acea data veti fi deja in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. - Dupa data incetarii CIM va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate) un veti preda certificatele medicale si veti primi indemnizatia pentru conecdiul de maternitate).
- Dupa aceea veti solicita agentiei de Somaj intrarea in CCC.

4. - Alta posibilitate ar fi ca dupa incetarea CIM sa prezentati certificatele medicale pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.
- Apoi veti intra in CCC.
multumesc frumos!!!o seara frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii concediu pre si postnatal, ccc sau somaj ContSters277082 ContSters277082 Buna seara, sunt angajata din 03 07 2012< in luna aceasta am ramas si insarcinata< voi naste la inceputul lunii martie 2013, cand as dorii sa intru in ... (vezi toată discuția)
Daca esti angajata cu 4h/zi mai poti beneficia de prenatal? my23 my23 Buna ziua,stiu ca pentru a putea beneficia de prenatalul de la stat trebuie sa lucrezi minim 1an la un loc de munca daca esti angajat part time 4h mai este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil selena1824 selena1824 As dori sa stiu daca pot primi indemnizatie copil...situatia mea este un pic mai complicata...m-am angajat pentru prima data in martie anul acesta,am lucrat la ... (vezi toată discuția)