avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de comodat

Buna seara,

Am si eu o intrebare la care am nevoie de ajutor. Stie cineva daca un contract de comodat se poate imcheia doar in fata unui jurist sau este obligatoriu sa merg la notar. Stiu ca acest lucru nu era obligatoriu (sa merg la notar). Vreau sa inchei un contrat de comodat intre o persoana fizica si o persoana juridica.As vrea sa stiu daca un contract de comodat poate fi semnat de catre cele doua parti (persoana fizica si persoana juridica)nu la notariat si nici in fata unui avocat ci in fata consilierului juridic care lucreaza pentru persoana juridica (care este parte in contrac). Exista vreun conflict de interese? Ce repercursiuni ar exista in acest caz? Contractul sa nu fie valabil?
Sper ca cineva sa stie raspunsul la intrebarile mele si sa ma ajute.
Multumesc mult pentru ajutor!
#-o
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:35, 30 Ianuarie 2009
Contractul de comodat se poate incheia si fara notar, avocat sau consilier juridic.
Daca alegeti notar il veti incheia in forma autentificata, la avocat incheiat cu data certa, iar cu un consilier juridic :hm:
Nu aveti nevoie de nici unul din ei. Incheiati-l simplu, intre cele doua parti.
Contractul de comodat, fiind un contract cu titlu gratuit se poate incheia doar de catre parti , fara a fi nevoie de prezenta unei alte persoane. Ar fi bine insa ca acest contract sa fie redactat de catre o persoana care are cunostinte juridice.
In cazul in care persoana juridica isi desemneaza consilierul juridic al firmei sa semneze ca parte in contract (ca reprezentant al firmei este posibil)?
Este posibil, dar in acest caz are nevoie de delegatie (imputernicire) din partea firmei pentru a incheia si semna acel contract.
Tinand cont ca este angajat la aceasta firma in functia de consilier juridic stagiar mai are nevoie de delegatie sau imputernicire?

Alte discuții în legătură

Contract comodat vali294 vali294 Buna ziua! Se poate incheia un contract de comodat intre 2 societati comerciale in urmatoarea situatie? - Persoana juridica A ( comodant ) are un ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Altheea Altheea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate incheia un contract de comodat intre o persoana juridica straina (comodant) si o persoana fizica straina (comodatar) ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat domeniu web meyer meyer Buna ziua, intrebarea este legata de contractele de comodat, vreau sa transmit dreptul de folosinta al unui domeniu web al carui proprietar sunt, firmei la ... (vezi toată discuția)