avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detalii contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detalii contract

buna ziua...am nevoie de ajutorul dvs in ceea ce priveste un loc de munca...zilele trecute am fost la un interviu de angajare in domeniul asigurari,am fost acceptat in companie,dar mi-sa spus ca trebuie sa semnam un contract de colaborare,iar eu am intrebat managerul de ce nu mi-se face carte de munca?...iar managerul mi-a spus ca in domeniul asigurarilor nimeni nu are carte de munca,nici chiar dansul,in acest domeniu mi-sa spus ca se merge doar pe contracte de colaborare pentru toate nivelele ierarhice din cadrul companiei...este adevarat ce mi-sa spus sau am fost inselat?..eu as dori carte de munca si de aceea am nevoie de raspunsul dvs....astept raspunsul la adresa de mail maneaa51@yahoo.com....o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 8 Noiembrie 2012
in asigurari se merge pe contract de colaborare.
De unde este aceasta regula ? ... :-/ ... acel contract mascheaza contractul de munca si, evident, nu ofera protectie salariatului in nicio privinta. Fiind un raport de drept civil, si nu de dreptul muncii, persoana angajata pe baza de astfel de contract nu are practic niciun drept.
Are drepturi, cum sa nu?
Impozitul se retine si poate beneficia de drepturi (ex. obtinerea indemnizatiei de crestere copil).
Contributia la sanatate si somaj se plateste personal, conf. veniturilor obtinute. Veniturile astfel obtinute se incadreaza la venituri din activitati independente. Deasemeni se poate plati si la pensii, este obtiunea omului. Fiind platiti mult mai bine decat alte categorii, isi pot plati singuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Doina Elena, Consultant resurse umane
Ma refeream la drepturi ca salariat ... vechime in munca, vechime in specialitate, dreptul la CO etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre un contract de munca si cel de colaborare gera_emilia gera_emilia buna ziua! as dori un rasp mai pe intelesul nostru la intrebarea daca sa accept sa ma angajez cu contract de colaborare! am fost la un interviu si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata O oarecare companie de profil IT, dezvoltare software propune potentialilor angajati urmatoarea varianta: obtinerea statutului de persoana fizica (PUF) pentru ... (vezi toată discuția)
Teapa la cartea de munca anasazzy anasazzy am lucrat la un patron un an jumate si cind a inchis firma am aflat ca nu mia bagat cartea de munca .cum pot sa recuperez perioada asta in cartea de munca? ... (vezi toată discuția)