avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... teapa la cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

teapa la cartea de munca

am lucrat la un patron un an jumate si cind a inchis firma am aflat ca nu mia bagat cartea de munca .cum pot sa recuperez perioada asta in cartea de munca? exista vreo cale legala sa il oblig sa plateasca darile catre stat?
Cel mai recent răspuns: anasazzy , utilizator 12:01, 18 Noiembrie 2009
Aveti un contract de munca semnat?
Salariul v-a fost platit?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
1. Important este daca aveti un contract individual de munca semnat de ambele parti si inregistrat la ITM.
2. Mergeti la ITM unde veti clarifica situatia cu ajutorul inspectorului care se ocupa de firma unde ati lucrat dvs.
3. Reveniti apoi, tot pe acest topic, sa va spunem ce sa faceti in continuare.
Daca aveti un contract de munca semnat de dumneavoastra si de angajator? (chiar daca nu este inregistrat la ITM) De la data incheieriii contractului de munca si pana la momentul in care angajatorul v-a incetat contractul aveti vechime si chiar daca nu v-a dus cartea de munca la inspectoratul teritorial de munca, puteti solicita inscrierea acestei vechimi in carnetul de munca.

In cazul in care nu aveti contract incheiat si semnat cu angajatorul, va trebui sa sesizati ITM-ul ca ati fost inselat si in toata aceasta perioada ati lucrat la negru. Este necesar ca aceste afirmatii sa le probati cu martori, documente semnate de dumneavoastra, colaboratori cu care ati venit in contact cat timp ati lucrat acolo si care poate sa probeze prim marturia lor ca ati lucrat. Procesul este putin mai anevoios dar daca sunteti insistent pana la urma aveti castig de cauza. De la momentul stabilirii faptului ca ati lucrat la acel angajator in perioada mentionata, macar la nivelul salariului minim (respectand ierarhizarea prevazuta in CCMUN) angajatorul va fi obligat la plata datoriilor la stat aferente veniturilor salariale ale dumneavoastra. Deasemenea prin demersul catre ITM va puteti capata dovezile necesare pentru a actiona in instanta fostul angajator in vederea acordarii tuturor drepturilor.

Succes !
multumesc de informatii am contract semnat de ambele parti .miine sint la itm sa depun reclamatiia.multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca.. ursu.mihai ursu.mihai Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici. Nu am reusit sa dau de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-a facut carte de munca georgeta_20@ georgeta_20@ la un notariat am incheiat un contract individual de munca pe o perioada de 3 luni la care mi s-a prelungit cu 2 luni printr-un act aditional si mi s-a spus k ... (vezi toată discuția)