avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta

Sunt angajata de 9 ani si noua luni la o societate unde am lasat la anagajare, cartea de munca. Actual, nu mai pot recupera cartea de munca de la unitate, angajatul departamentului Personal nemaidorind sa recunoasca faptul ca am predat carnetul de munca la angajare, sustinand ideea ca nu am avut niciodata carte de munca. Mentionez faptul ca am 53 de ani si 30 de ani vechime. De asemenea, nu am nici o dovada a predarii carnetului de munca catre unitatea la care sunt angajata. Intrebarea mea este : pot deschide proces la Tribunalul Muncii in care sa reclam unitatea la care sunt angajata, pentru neglijenta in serviciu? Am sanse de reusita fara dovezi concludente?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 30 Ianuarie 2009
In primul rand, verificati daca la societatea respectiva la dosarul dvs. personal aflat la departamentul resurse umane exista vreo declaratie ca nu aveti carnet de munca, la angajare. Daca nu ati fi predat carnetul de munca, angajatii de la resurse umane trebuia sa va someze in scirs sa il prezentati, iar daca ati fi dat declaratie ca nu aveti, trebuia sa vi se intocmeasca de catre aceasta societate.Faceti si o solicitare in scris despre situatia respectiva catre conducerea societatii si apoi sesizati ITM-ul. Poate reusiti astfel sa il recuperati.
Impotriva refuzului angajatorului de a va elibera carnetul de munca, va puteti adresa ITM-ului sau judecatoriei in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul (art. 8 alin.2 din Decretul nr.92/1976)
Va multumesc pentru raspunsuri imi sunt de mare ajutor. Va mai rog sa-mi spuneti, daca se poate temeiul legal.
Actiunea in instanta se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul, potrivit art. 8 alin.2 din Decretul nr.92/1976.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de completare in carnetele de munca elyss elyss Buna ziua Mi s-a oferit un post de Manager resurse umane, dar voi face tot de tine de acest departament inclusiv salarizare. Carnetele de munca se tin la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca bonicol bonicol o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)