Am si eu o nelamurire si as dori un raspuns cat mai exact daca se poate iar pentru aceasta va multumesc anticipat.
In urma cu 10 ani am facut cu parintii mei un contract de intretinere pe casa batraneasca si locul aferent pentru ca eu si sotia mea sa putem ridica un alt imobil iar autorizatia de constructie sa fie pe numele nostru sa nu am surprize mai tarziu din partea fratilor mei sa aiba pretentii la *munca* noastra.
Acum 6 luni mama mea a decedat si a ramas tata dar el acum are probleme de sanatate din cauza bauturii fiind diagnosticat cu inceput de dementa.
Lucrurile au inceput sa nu mai mearga bine intre noi (din cauza lui , avand momente de paranoia cum ca vreau sa il dau afara din casa si altele,etc etc lucruri neadevarate autentificate si de vecinii nostri),el refuzand acum sa mai fie intretinut de mine si de sotia mea,si una peste alta, un frate mai mare de al meu (aflat in strainatate)incitandu-l sa dizolve actul de intretinere,spunand ca poate sa il dizolve cand vrea el.
Mentionez ca in aceasta perioada (10 ani)eu am facut majoritatea investitiilor:(imprejmuire cu gard din beton a locatiei si ridicarea de alte anexe si alte lucruri necesare unui imobil ) iar lor (parintilor mei,acum lui) nu le-am cerut macar un leu (multumind lui Dumnezeu ca am reusit sa am eu posibilitati materiale prin munca mea)
Ma simt asa de neajutorat,noi (eu si sotia mea) impartind acelasi imobil cu tata,dorind ca lucrurile sa revina la normal,si stand cu frica de a fi citat in tribunal sa fie dizolvat contractul de intretinere iar eu sa vad cum se naruie o agoniseala( in adevaratul sens al cuvantului) facuta de mine si sotia mea.
Deci ,intrebarea este, se poate acum dizolva de tatal meu contractul de intretinere chiar daca eu sunt inca de acord sa il intretin si de acum incolo,( e tatal meu, Dumnezeule, si ii vreau tot binele din lume dar el nu vede asta,e ametit de aburii de alcool si de impunsaturile fratelui meu).
Inca o data va multumesc anticipat si astept un raspuns sa contina o raza de speranta din partea dumneavoastra
SIngurul care poate cere anularea acelui act in instanta este tatal dvs. si numai pe baza unor dovezi reale ca nu ati respectat clauza cuprinsa in act (iar dvs. trebuie sa dovediti contrariul). In plus, nu-i sunt de ajutor nici problemele medicale pe care le are in prezent...
Succesiune
ionelzanf
am fost 5 frati,3au decedat si am ramas 2,fiecare la casele noastre ,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)