avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cine figureaza ca proprietar al unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cine figureaza ca proprietar al unui apartament?

va rog mult daca poate cineva sa ma indrume unde ma pot adresa daca vreau sa aflu cine e proprietarul unui apartament pe care l a detinut tatal meu inainte de a muri?,mentionez ca am contractul apartamentului dar e din 2006 si nu stiu daca tata este inca proprietar pt ca dat fiind decesul nu am apucat sa ma informez iar in apartamentul respectiv locuieste o alta familie.Am cerut un extras de carte funciara dar nu scrie numele proprietarului pt ca am cerut in numele mamei.Apartsmentul apatine Mapn Craiova dar cei de acolo mi au spus ca nu pot vedea situatia exacta a apartamentului decat pana in 2008
Cel mai recent răspuns: allyalina , utilizator 16:04, 8 Noiembrie 2012
mergeti la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din orasul dvs. Spuneti-le adresa care o stiti unde se afla imobilul si ei vor verifica,si apoi va vor spune cine e proprietar.
Succes
I se mai spune si O.J.C.P.I.,adica oficiul judetean de cadastru si publicitate imobiliara
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
allyalina a scris:

Am cerut un extras de carte funciara dar nu scrie numele proprietarului

Obligatoriu, pe extrasul de carte funciara figureaza numele proprietarului, la partea a II-a, cititi cu atentie...
eu am cerut un extras de carte funciara pt informare prin posta la cadastrul din orasul unde este apartamentul pt ca am uitat sa mentionez apartamentul este intr ujn alt oras.Si poate din cauza asta nu figureaza numele
Nu conteaza unde se afla apartamentul, extrasul CF TREBUIE sa contina datele de identificare ale imobilului: adresa, suprafata, componenta (partea I), proprietarii (partea a II-a), eventuale sarcini (partea a III-a) - daca exista ipoteci sau alte drepturi inscrise in CF.
allyalina a scris:

eu am cerut un extras de carte funciara pt informare prin posta la cadastrul din orasul unde este apartamentul

Ciudat este faptul cum s-a putut prin posta.
Am avut si eu o problema de rezolvat,trebuia sa aflu si eu cine este proprietar la.....X...,si acolo la O.J.C.P.I. au verificat si mi-au zis cine este,apoi i-am rugat sa imi dea un duplicat,un xerox,extract,etc,si mi-au zis ca DA,dar ca trebuie sa platesc taxa. Am platit in jur de vreo 30 lei,si mi-au dat in cateva zile.
In acel document care mi-a fost inmanat,am vazut cine era proprietar,cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare,cine e proprietar,etc.

Nu inteleg cum v-a trimis dvs prin posta fara sa achitati o taxa dandu-va in schimb ce ati cerut .

Alte discuții în legătură

Proprietar necunoscut ruxyradu ruxyradu Buna ziua, As dori sa aflu daca si cum poate afla Asociatia de Proprietari cine este proprietarul unui apartament (ultimul proprietar cunoscut a decedat si de ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari annutza0 annutza0 Buna seara! Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament il_so il_so Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte? (vezi toată discuția)