avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune respinsa dar dosarul inca in lucru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune respinsa dar dosarul inca in lucru

Sunt in proces cu politia pentru recuperarea permisului de conducere(nu se gaseste dosarul in arhiva ,si momentan nici nu
mai am permis dar nici nu este anulat).
Am avut 4 infatisari la tribunal,si la ultima mi s-a spus sa astept sentinta.Au trecut 3 saptamani si nu am primit nimic.Cand m-am prezentat la tribunal am aflat ca actiunea a fost respinsa ,dar dosarul este inca in lucru.
Cand am cerut sa mi se explice ce inseamna,mi s-a spus sa astept.
Inrebarea mea este ce inseamna asta?Nu s-a dat sentinta?Am pierdut?Daca da, pot face recurs?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:40, 9 Noiembrie 2012
Cand vi s-a spus sa asteptati sentinta, atunci dosarul a intrat in pronuntare si judecatorii vor da o solutie. solutia data poate fi aflata in aceeasi zi sau ziua urmatoare de la arhiva. judecatorii dupa ramanerea in pronuntare au la dispozitie cel mult 30 zile pentru a motiva si redacta hotararea, urmand apoi sa fie comunicata la domiciliu. Daca vi s-a spus ca s-a respins actiunea, asteptati sentinta acasa, o studiati si aveti la dispozitie 15 zile pentru a declara recurs.
Termenul dvs de recurs curge de la data comunicarii motivarii sentintei, putand astfel sa luati cunostinta de argumentele instantei pentru respingerea actiunii.
Deocamdata insa dosarul este in lucru, adica urmeaza ca judecatorul sa motiveze decizia. De aceea vi s-a spus sa asteptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 zile de la comunicare... uditza uditza La solutionarea dosarului meu scrie (pe situl Judecatoriei), \"Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare\". Solutionarea e din data de 10 Decembrie, dar ... (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)
Recurs taxa auto the_power_25xxxx the_power_25xxxx Am avut proces in data de 22 februarie 2012 , am citit raspunsul pe net si anume dispune inmatricularea fara taxa auto.Cu recurs .In cat timp fac ei recurs si ... (vezi toată discuția)